Σύνοψη: Όταν ο φημισμένος συγγραφέας  Harlan Thrombey βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του,   ο πάντα περίεργος αλλά και ευγενής Ντετέκτιβ Benoit Blanc προσλαμβάνεται μυστηριωδώς  για να ερευνήσει το έγκλημα. Από την δυσλειτουργική οικογένεια, ως το αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό ο Blanc βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστό από παραπλανητικά στοιχεία και ψέματα που τον εμποδίζουν  να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Harlan.

Άποψη: Ο Ράιαν Τζόνσον πάντα είχε ενδιαφέρουσες ιδέες με συμπαθέστατες κινηματογραφικές αποδόσεις: από το προ σχεδόν 15ετίας ντεμπούτο του, «Brick», μέχρι το «Brothers Bloom» και φυσικά το «Looper», ενώ κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με το «Star Wars: The last Jedi», αν και δεν του ταίριαζε και τόσο το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Με το «Knives Out» καταπιάνεται με το κλασσικό whodunit αποτίοντας φόρο τιμής στο σύμπαν της Άγκαθα Κρίστι, το οποίο εκσυγχρονίζει με φρέσκα αφηγηματικά τρικ και το κάνει όσο διασκεδαστικό πρέπει.

Καταρχήν χτίζει με μεθοδικότητα έναν μικρόκοσμο με ικανοποιητικά δουλεμένους χαρακτήρες που κρύβουν μέσα τους ενοχή και υποκρισία και του οποίου ηγείται ο Ντάνιελ Κρεγκ σε έναν εντελώς κόντρα και αυτοπαρωδικό ρόλο σε σχέση με τον 007, ενώ και το υπόλοιπο αστεράτο καστ συμβαδίζει στο ίδιο τέμπο συνοψίζοντας μια απολαυστική ομαδική προσπάθεια.

Καταφέρνει να παρωδήσει με χάρη και καταιγιστικό τέμπο όλα τα σχετικά κλισέ των αντίστοιχων ταινιών, συνδυάζοντας πλοκή και αγωνία με σάτιρα και feelgood διάθεση, ενώ καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις με το ανατρεπτικό φινάλε που ολοκληρώνει μια ιδιαίτερα τίμια πρόταση ιδανικού σινεμά διασκέδασης.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Δεκ. 2019, 20:47
Ενημέρωση: 12 Δεκ. 2019, 15:00
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Knives out (Στα μαχαίρια)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
130
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos