Σύνοψη: Νέα Υόρκη, 1978. Τα 20 οικοδομικά τετράγωνα με τα ενεχυροδανειστήρια, τους οίκους ανοχής και τα διαβόητα μπαρ ανάμεσα στην 8η Λεωφόρο και τον ποταμό Χάντσον που ανήκουν στην ιρλανδική μαφία και είναι γνωστά ως Χελς Κίτσεν, δεν είναι το πιο εύκολο μέρος να ζει κανείς. Ή το πιο ασφαλές. Όταν τρεις μαφιόζοι μπαίνουν φυλακή, οι γυναίκες τους θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, συνεχίζοντας το «έργο» τους. Πρωτοστατούν στις κομπίνες και αναγνωρίζονται ως άξια μέλη της τοπικής μαφίας.

Η Αντρέα Μπερλόφ, υποψήφια για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου της βιογραφίας Straight Outta Compton, βασίζεται στο graphic novel της Vertigo, γράφει το σενάριο και κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με αυτή τη γυναικοκρατούμενη περιπέτεια για τη μαφία στο περιβόητο Χελς Κίτσεν της δεκαετίας του ‘70. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει στο πρωταγωνιστικό καστ τις ταλαντούχες Μελίσα ΜακΚάρθι και Ελίζαμπεθ Μος, δεν τις αξιοποιεί ποτέ επακριβώς και δεν καταφέρνει να βρει ρυθμό για να στήσει μια περιπέτεια που θα μπορούσε έστω να σταθεί ισότιμα σε ένταση και ουσία δίπλα στο (όχι κάτι σπουδαίο) αντίστοιχης θεματικής περυσινό "Widows" του Στιβ ΜακΚουίν. 

Δεν βοηθά καθόλου και το ξεθυμασμένο σενάριο που δειλιάζει να απεμπλακεί από τις ευκολίες του είδους και να τονώσει το κοκτέιλ του σκληρού στο μάτι μόνο και όχι στην ουσία, φεμινιστικού ρεβανσισμού, ένα κοκτέιλ που μοιάζει νερωμένο. 

Πρώτη δημοσίευση: 9 Aug 2019, 12:32
Ενημέρωση: 15 Aug 2019, 12:31
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The kitchen (Χελς Κίτσεν: Οι Βασίλισσες του Εγκλήματος )
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Αυγούστου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
1 ημέρα
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos