Σύνοψη: Κυνηγημένοι από έναν αδίστακτο εγκληματία, τα ετεροθαλή αδέρφια Τζίμμυ και Ελάιζα προσπαθούν να προστατευτούν ενώ τους ακολουθεί και ένα δίδυμο κουκουλοφόρων, το οποίο προσπαθεί να ανακτήσει ένα ισχυρό όπλο που είναι στην κατοχή του Ελάιζα.

Άποψη: Τα αδέρφια Μπέικερ σε μία προσπάθεια να διασκευάσουν την μικρού μήκους ταινία που έκαναν πίσω στο 2014 με τίτλο “Bag Man” τραβούν όλα τα βλέμματα επάνω τους αλλά για όλους τους λάθος λόγους. Το φιλόδοξο σχέδιό τους με τίτλο “Kin” χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία και έλλειψη καθαρής σκηνοθετικής πορείας η οποία αναπόφευκτα μπερδεύει ως προς το είδος του.

Ξεκινώντας με ύφος δράματος και σε κλίμα θλιβερό το “Kin” παρουσιάζει μίαι κατεστραμμένη οικογένεια όμως δεν αργεί να δείξει σημάδια περιπέτειας με εγκληματίες και να καταλήξει σε ένα σενάριο teen sci-fi με ενδείξεις μιας συνέχειας που έπεται. Το franchise είναι αμφίβολο αν θα πιάσει, ωστόσο, καθώς με τα απογοητευτικά νούμερα που σημείωσε στο box office η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη και καθόλου συναρπαστική.

Ακόμα και τα γνωστά ονόματα του καστ δεν προσδίδουν κάποιου είδους διαφυγή από την αποτυχία του “Kin” και συνεπώς τα ταλέντα των Τζειμς Φράνκο, Ζόι Κράβιτζ και Τζακ Ρέινορ χαραμίζονται σε χαρακτήρες- συνήθεις υπόπτους για τέτοιου είδους ταινίες που θεωρούν απαραίτητους τους ρόλους του δολοφόνου εγκληματία, της καλόκαρδης πόρνης και του επαναστατημένου (αλλά καταβάθος ευαίσθητου) νέου.

Εν τέλει, το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον στην ταινία και να δώσει αφορμές για έντονες σκηνές είναι και αυτό που έχει το λιγότερο background story. Το μυστηριώδες όπλο χρησιμοποιείται μεν με θεαματικά αποτελέσματα όμως μέχρι και την τελευταία σκηνή δεν έχουμε σχεδόν κανένα στοιχείο για αυτό. Αυτοί που το αποζητούν προφανώς και είναι στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας αλλά η προχειροφτιαγμένη έως παιδική ιστορία που αφηγούνται στο φινάλε καταρρίπτει αυτομάτως οποιαδήποτε γοητεία ασκούσε επάνω μας από την αρχή. Σίγουρα όχι κάτι που αξίζει προσοχής.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2018, 21:56
Ενημέρωση: 4 Οκτ. 2018, 04:09
Τίτλος:
Kin (Kin)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos