Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν (Μάικλ Μπι Τζόρνταν) θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντιθέτως, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα. Αναλαμβάνει την υπόθεση του Γουόλτερ ΜακΜίλιαν (Τζέιμι Φοξ), που το 1987, καταδικάζεται σε θάνατο χωρίς αποδείξεις για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού. Στα χρόνια που ακολουθούν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικού και πολιτικού παρασκηνίου, απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες - και το σύστημα - να είναι εναντίον τους.

Αντιρατσιστικό δικαστικό δράμα, βασισμένο στην αυτοβιογραφία του ακτιβιστή δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον, εξιστορεί το πρώτο νομικό κατόρθωμά του. 

Ξεκάθαρα μελοδραματικό και καταγγελτικό το φιλμ, χωρίς μια δυνατή ανατροπή που θα άρμοζε στο είδος του δικαστικού δράματος/θρίλερ, ενώ δεν το βοηθούν και οι ερμηνείες που δείχνουν αρκετά αγχωμένες να εκπονήσουν το συναίσθημα που χρειάζεται, με ξεκάθαρο αδύνατο κρίκο τον Μάικλ Μπι Τζόρνταν, ο οποίος εδώ βρίσκεται έξω από τα νερά του σε ένα ξεκάθαρο miscast. 

Στρατευμένο και με καλό σκοπό, αλλά κλισέ, περισότερο εύπεπτο από ότι θα έπρεπε και επί της ουσίας διεκπαιρεωτικό.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Φεβ. 2020, 19:26
Ενημέρωση: 5 Μαρτίου 2020, 13:59
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Just mercy (Aγώνας για δικαιοσύνη)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
137
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Φεβρουαρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The infernal machine

The infernal machine

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ένας απομονωμένος συγγραφέας βγαίνει από το κρυφτό όταν αρχίζει να λαμβάνει ατελείωτα γράμματα...
20 ώρες