Johnny English Strikes Again

Johnny English Strikes Again - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η Αγγλία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αφού κάποιοι έχουν καταφέρει να χακάρουν το σύστημα ασφαλείας της χώρας προκαλώντας το χάος. Η MI7 ελλείψει άλλων διαθέσιμων μυστικών πρακτόρων, θα αναθέσει στον Johnny English, έτοιμο για άλλη μία φορά να σπείρει άθελά του τον πανικό. Και όλα αυτά ενώ η πρωθυπουργός της Αγγλίας ετοιμάζεται για μία σημαντική συμφωνία με ένα δισεκατομμυριούχο.

Άποψη: Ο Johnny English πραγματικά ξαναχτυπά, έπειτα από τις δύο προηγούμενες ταινίες του 2003 και 2011, εξίσου ορεξάτος για νέες περιπέτειες και νέες γκάφες με τότε. Η χιουμοριστική περσόνα του ευφυούς κωμικού Rowan Atkinson δεν έχει χάσει το χιούμορ της, αν και έχει χάσει την πρωτοτυπία της: αν δηλαδή είχε ποτέ. Πατώντας στα βήματα του Peter Sellers και των ρόλων που έκανε, είτε στην σειρά ταινιών «Pink Panther», είτε στο «The Party», με ήρωες που προκαλούν το γέλιο στο θεατή μέσω των καταστροφών που προκαλούν άθελά τους, λόγω μίας παρατραβηγμένης για τις ανάγκες της ταινίας αφέλειας, ο Atkinson επιχείρησε κάτι αντίστοιχο τόσο με την πιο γνωστή του περσόνα, εκείνη του Mr Bean, όσο και αυτή του πράκτορα της MI7. Στις ταινίες Johnny English παρωδούνται οι κατασκοπευτικές ταινίες με μυστικούς πράκτορες και κυρίως ο James Bond, αλλά όπως είναι πιο εμφανές στο νέο τρίτο μέρος του franchise και o Ethan Hunt, αφού στην φετινή επιστροφή του συναντάμε κάποιες γελοιοποιημένες εκδοχές από σκηνές του «Mission Impossible». Ακόμα και η αρχή της ταινίας, με την διαρροή των ονομάτων των πρακτόρων που τους αναγκάζει να προσλάβουν τον γκαφατζή πράκτορα φέρνει στο νου την πρώτη Επικίνδυνη Αποστολή, με την αντίστοιχη διαρροή  ονομάτων.

Η ταινία καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική, σε ορισμένες σκηνές σχεδόν ξεκαρδιστική, και σε ορισμένες άλλες να μην βγαίνει πολύ αυτό που θέλει να φανεί ως αστείο. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός σκοπός της ταινίας, να προκαλέσει το γέλιο, διότι κατά τα άλλα είναι εμφανές ότι δεν ποντάρει σε κάτι άλλο. Σε σενάριο του William Davies, που έχει γράψει και τα προηγούμενα, και σε σκηνοθεσία για 1η φορά από τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη David Kerr, η ταινία κινείται σε αναμενόμενους δρόμους, με το μυστήριο να έχει προφανή εξήγηση, και τους υπόλοιπους ρόλους να λειτουργούν συμπληρωματικά στο one-man show του κωμικού ηθοποιού. Η μόνη που γλιτώνει από τον άχαρο ρόλο της γλάστρας είναι η σπουδαία Emma Thompson που υποδύεται την βρετανίδα πρωθυπουργό και στον χώρο και τον χρόνο που της δίνεται καταφέρνει να αναδείξει και το κωμικό της ταλέντο. Αλλά είπαμε, η ταινία δεν προσπαθεί κα να στήσει μία κατασκοπευτική ιστορία με έντονο μυστήριο ή πολύπλοκους χαρακτήρες. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι το γέλιο που θα προκαλέσουν οι γκριμάτσες και οι φθορές που θα προκαλέσει ο πρωταγωνιστής. Μπορεί πολλές από αυτές να τις έχουμε ξαναδεί, είτε σε κάποιο άλλο «Johnny English», είτε σε επεισόδιο ή ταινία του «Mr Bean», ωστόσο εξακολουθούν να βγάζουν γέλιο. Οι θαυμαστές του χιούμορ του Atkinson θα την ευχαριστηθούν.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2018, 19:38
Ενημέρωση: 26 Σεπτεμβρίου 2018, 21:02
Τίτλος:
Johnny English Strikes Again (O Johnny English ξαναχτυπά)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos