Το στόρι: Ο Τζον Γουίκ είναι ένας πρώην εκτελεστής της Ρωσικής Μαφίας ο οποίος αναγκάζεται να επανέλθει, με στόχο να αφανίσει τους γκάνγκστερ που του στέρησαν τα πάντα.

Ακούμε δεξιά κι αριστερά, πως σε μια καλή περιπέτεια, δεν σε ενδιαφέρει το σενάριο.  Η «διασκέδαση» δεν έχει ενοχές, περνάς καλά μιάμισι ώρα, μπλα μπλα… Δεκτά όλα. Αφού δεν τους ενδιαφέρει η έστω υποτυπώδης ανάπτυξη χαρακτήρων (το οποίο οι ίδιοι δεν θα στο πουν ΠΟΤΕ) τότε γιατί μας συστήνουν τους ήρωες; Μπας και μπερδευτούμε ποιοί είναι οι «καλοί» και ποιοί οι «κακοί»; 

Tέτοιες ταινίες δεν μπορούν να βαθμολογηθούν. Ο πιτσιρικάς των 13, 15 θα του βάλει 5 αστέρια. Ξύλο, σφαίρες, αίμα. Οι υπόλοιποι χωρίζονται στους δύο. Οι μεν που δεν θα ασχοληθούν, οι δε που ξέρουν τι θα δουν, και το ξεχνούν αμέσως μετά!

Ο Κιάνου πάντα «έγραφε» στο φακό και εδώ δείχνει τέλειος και υπερ-cool ως πρώην εκτελεστής που επιστρέφει και άπαντες τρέμουν! Ξέρεις βέβαια πως δεν θα πάθει τίποτα, ενώ υποκρτικά μένει σταθερός, ξέρετε ένα… βλέμμα. Πάντως στα 51 του, ο ρόλος του action motherfucker, του ταιριάζει μια χαρά!

Στα «action flicks» περιμένεις κάθε θάνατος -και είναι ένα σωρό- να συμβεί με τρόπο που δεν έχεις ξαναδεί στην οθόνη.  Δεν χάσαμε και το κεφάλι μας από την πρωτοτυπία είναι αλήθεια. Χίλιες φορές η «καγκούρικη» υπερβολή των Fast&Furious. Εκεί θα μπορούσε να σκάσει μύτη ο Τζον Γουίκ! 

Ο σκηνοθέτης Τσαντ Σταχέλσκι ξεκίνησε ως stuntman του Ριβς στο Matrix. Η συνέχεια τον βρήκε να οργανώνει μερικά από τα καλύτερα stunt στο Χόλιγουντ. The Hunger Games, RED 2, Expendables, Sherlock Holmes: A Game of Shadows,  TRON: Legacy, Die Hard 4.0 , V for Vendetta,Mr. & Mrs. Smith. 

Όντως η δράση είναι ταχύτητη, έχει χαβαλέ, μια εμμονή να… πυροβολεί ο Τζον Γουίκ τους πάντες στο κεφάλι, το χιούμορ το… χάσαμε από τις σφαίρες. 

 

Δημοσίευση: 25 Φεβ. 2015, 20:14
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
John Wick (John Wick)
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Φεβρουαρίου 2015
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The hunt

The hunt

Δώδεκα ξένοι μεταξύ τους άνθρωποι ξυπνούν σε ένα ξέφωτο. Δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται, ούτε...
11 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6900
Spentzos
6000
Feelgood
4752
Tanweer
2820
Spentzos
2800