Το στόρι: Ο Τζον Γουίκ είναι ένας πρώην εκτελεστής της Ρωσικής Μαφίας ο οποίος αναγκάζεται να επανέλθει, με στόχο να αφανίσει τους γκάνγκστερ που του στέρησαν τα πάντα.

Ακούμε δεξιά κι αριστερά, πως σε μια καλή περιπέτεια, δεν σε ενδιαφέρει το σενάριο.  Η «διασκέδαση» δεν έχει ενοχές, περνάς καλά μιάμισι ώρα, μπλα μπλα… Δεκτά όλα. Αφού δεν τους ενδιαφέρει η έστω υποτυπώδης ανάπτυξη χαρακτήρων (το οποίο οι ίδιοι δεν θα στο πουν ΠΟΤΕ) τότε γιατί μας συστήνουν τους ήρωες; Μπας και μπερδευτούμε ποιοί είναι οι «καλοί» και ποιοί οι «κακοί»; 

Tέτοιες ταινίες δεν μπορούν να βαθμολογηθούν. Ο πιτσιρικάς των 13, 15 θα του βάλει 5 αστέρια. Ξύλο, σφαίρες, αίμα. Οι υπόλοιποι χωρίζονται στους δύο. Οι μεν που δεν θα ασχοληθούν, οι δε που ξέρουν τι θα δουν, και το ξεχνούν αμέσως μετά!

Ο Κιάνου πάντα «έγραφε» στο φακό και εδώ δείχνει τέλειος και υπερ-cool ως πρώην εκτελεστής που επιστρέφει και άπαντες τρέμουν! Ξέρεις βέβαια πως δεν θα πάθει τίποτα, ενώ υποκρτικά μένει σταθερός, ξέρετε ένα… βλέμμα. Πάντως στα 51 του, ο ρόλος του action motherfucker, του ταιριάζει μια χαρά!

Στα «action flicks» περιμένεις κάθε θάνατος -και είναι ένα σωρό- να συμβεί με τρόπο που δεν έχεις ξαναδεί στην οθόνη.  Δεν χάσαμε και το κεφάλι μας από την πρωτοτυπία είναι αλήθεια. Χίλιες φορές η «καγκούρικη» υπερβολή των Fast&Furious. Εκεί θα μπορούσε να σκάσει μύτη ο Τζον Γουίκ! 

Ο σκηνοθέτης Τσαντ Σταχέλσκι ξεκίνησε ως stuntman του Ριβς στο Matrix. Η συνέχεια τον βρήκε να οργανώνει μερικά από τα καλύτερα stunt στο Χόλιγουντ. The Hunger Games, RED 2, Expendables, Sherlock Holmes: A Game of Shadows,  TRON: Legacy, Die Hard 4.0 , V for Vendetta,Mr. & Mrs. Smith. 

Όντως η δράση είναι ταχύτητη, έχει χαβαλέ, μια εμμονή να… πυροβολεί ο Τζον Γουίκ τους πάντες στο κεφάλι, το χιούμορ το… χάσαμε από τις σφαίρες. 

 

Πρώτη δημοσίευση: 25 Φεβ. 2015, 20:14
Ενημέρωση: 5 Μαρτίου 2015, 04:37
Συντάκτης: 
Τίτλος:
John Wick (John Wick)
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Φεβρουαρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos