Όταν ένας αιμοδιψής καρχαρίας εξαπολύει δολοφονικό χάος σε μια παραλιακή κοινότητα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τότε θα αναλάβουν να κυνηγήσουν το θηρίο ο τοπικός σερίφης, ένας υδροβιολόγος και ένας παλιός θαλασσοπόρος.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επαναπροσδιόρισε τον σύγχρονο κινηματογράφο και εγκαινίασε μια νέα εποχή κινηματογράφησης με ταινίες όπως το «E.T.» και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» που ήταν μόλις η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του και θεωρείται το πρώτο blockbuster όλων των εποχών.

Η ταινία παραμένει εντυπωσιακή σε επίπεδο κινηματογραφικής δεξιοτεχνίας αλλά και σε επίπεδο αφήγησης.

Σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, τα «Σαγόνια του Καρχαρία» έχουν εμπνεύσει πολλές γενιές κινηματογραφιστών, παραμένοντας μια από τις πιο συναρπαστικές, τρομακτικές και αξέχαστες ταινίες όλων των εποχών.

Πραγματικά είναι δύσκολο να αποτιμηθεί η επίδραση της ταινίας σε μεταγενέστερες περιπέτειες όπου ο άνθρωπος βρίσκεται απέναντι σε ένα θηρίο της φύσης και οι απομιμήσεις είναι πολλές έκτοτε. 

Η ταινία κυκλοφόρησε αρχικά στις 20 Ιουνίου 1975, και ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Πίτερ Μπέντσλεϊ. Με την έξοδό της στους κινηματογράφους κατέρριψε κάθε ρεκόρ εισπράξεων στο box-office, ενώ κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Οκτ. 2022, 11:08
Ενημέρωση: 13 Οκτ. 2022, 02:28
Τίτλος:
Jaws (Στα σαγόνια του καρχαρία)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Οκτωβρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos