Ανταλλαγή ρόλων παιδιού - γονιού

Ο δεκάχρονος Jack (Ivo Pietzcker) εκτός από τον εαυτό του είναι υπεύθυνος και για τον μικρό του αδελφό Manuel (Georg Arms) καθώς πατέρας δεν υπάρχει ενώ η μητέρα είναι πάντα απούσα. Μετά από ένα ατύχημα του Manuel με καυτό νερό στο μπάνιο, ο Jack παίρνει την ευθύνη και η Πρόνοια τον στέλνει σε ανάδοχο σπίτι.

Εκεί ο δεκάχρονος μπλέκει σε καυγάδες με τα υπόλοιπα υιοθετημένα παιδιά και αποφασίζει να γυρίσει στο σπίτι του. Φυσικά, η μητέρα του και πάλι λείπει. Ξεκινάει μια αναζήτηση σε όλο το Βερολίνο. Τα μικρά παιδιά κοιμούνται όπου βρουν, ακόμα και σε εγκατελειμένα αμάξια και παγκάκια. Βρίσκουν φίλους και γνωστούς και τους ζητάνε να τους βοηθήσουν. Δεν είναι όλοι όμως διαθέσιμοι και πρόθυμοι να τους βοηθήσουν.

Μια γλυκόπικρη ταινία με πρωταγωνιστή ένα δεκάχρονο αγόρι που αναλαμβάνει, ως μη ώφειλε, υποχρεώσεις κηδεμόνα και όχι μόνο. Ο μικρός Ivo Pietzcker ερμηνεύει με εξαιρετική εσωτερικότητα το ρόλο του Jack, παίζοντας πολλές φορές μόνο με τα μάτια. Η Luise Heyer ενσαρκώνει τη μητέρα με ευελιξία, καταφέρνοντας, χωρίς να γίνεται αντιπαθής, να μας περάσει την ελαφρότητα και την ανωριμότητα που τη διακρίνει. Ο γερμανός σκηνοθέτης Edward Berger και η Nele Mueller-Stöfen, που συνυπογράφουν το σενάριο, πραγματεύονται ένα θέμα δύσκολο αλλά καθόλου άγνωστο. Αυτό της ανταλλαγής ρόλων, μεταξύ γονιού και παιδιού.

Ελεντίνα Πανή

 

Πρώτη δημοσίευση: 8 Ιαν. 2015, 06:02
Ενημέρωση: 15 Ιαν. 2015, 09:21
Τίτλος:
Jack (Jack)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos