Σύνοψη: Μια αφύσικη απειλή τρομοκρατεί τον κόσμο, κι ένας άντρας με την οικογένεια του έχουν βρει την ασφάλεια σε ένα απομονωμένο σπίτι. Η ηρεμία τους θα δοκιμαστεί όταν φτάσει στο σπίτι μια απεγνωσμένη νεαρή οικογένεια που αναζητά καταφύγιο.

Άποψη: Το "It comes at night" είναι προβληματικό από τα θεμέλια του κατασκευάσματος: το φιλμ του Τρέι Έντουαρντς Σουλτς είναι ελάχιστα ένα φιλμ τρόμου και πολύ περισσότερο ένα post-apocalyptic δράμα, μην πω μελόδραμα. 

Και το χαρακτηρίζω προβληματικό διότι ενώ έχει πλασσαριστεί με πολύ έξυπνα τρέιλερ που δημιουργούν προσδοκίες για κάτι πολύ δυνατό και τρομακτικό "που κρύβεται στο δάσος" και που προσπαθεί ο 28χρονος σκηνοθέτης να συντηρήσει όσο μπορεί με αξιοζήλευτη οικονομία στην αφήγηση και το μοντάζ κάποια απειλητικά πλάνα ενταγμένα σε κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που αρχικά μόνο πείθει, τελικά δεν συμβαίνει τίποτα άξιο αναφοράς και μνήμης.

Ή μάλλον συμβαίνουν ελάχιστα τετριμμένα που δεν δικαιολογούν τον ντόρο και που απογοητεύουν πλήρως, κάτι που σε γενικές γραμμές συνέβη ακριβώς και το προηγούμενο φιλμ του, "Krisha", το οποίο επίσης στο σημείο που ΔΕΝ έπρεπε, ξέμεινε από ιδέες και απλά ξεφούσκωσε.  

Έτσι και εδώ, αυτή η άσκηση ύφος με αδιόρατους τόνους σασπένς δεν υποστηρίζεται ακριβώς από τις ξεκούρδιστες ερμηνείες του καστ και απογοητεύει με ένα μελοδραματοποιημένο, απλοϊκό φινάλε που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Πρώτη δημοσίευση: 7 Σεπτεμβρίου 2017, 03:14
Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2017, 04:23
Συντάκτης: 
Τίτλος:
It comes at night (Έρχεται τη νύχτα)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos