Θεσσαλονίκη 15: "Krisha" - REVIEW

Δημοσίευση: 15 Νοε. 2015, 19:36
Συντάκτης:

Μετά από μια παρατεταμένη μάχη με τον εθισμό και την αυτοκαταστροφή, η Κρίσα, το μαύρο πρόβατο της οικογένειας την οποία εγκατέλειψε, επιστρέφει για τις γιορτές. Ωστόσο, κάτι που ξεκινά σαν συγκινητική μαρτυρία της ικανότητας της οικογένειας να συγχωρεί, σύντομα καταλήγει σ’ ένα συναισθηματικό μακελειό, καθώς ανοίγουν οι παλιές πληγές και αποκαλύπτονται οι πικρίες.

Ένα οικογενειακό πορτραίτο δοσμένο μέσα από ματιές, ελλειπτικές ατάκες και μικρές καθημερινές δράσεις και στη μέση ένα μαύρο πρόβατο, μια πρώην (;) αλκοολική αδερφή της ουσιαστικής μητριάρχη από την οικογένεια.

Πολύ ενδιαφέρον πρώτο μισό της ταινίας, με πολύ συγκεκριμένη σκηνοθετική άποψη του πρωτοεμφανιζόμενου Τρέι Έντουαρντς Σουλτς, ιδιαίτερα καδραρίσματα στο πρόσωπο της πρωταγωνίστριάς του (η οποία άλλοτε τον δικαιώνει και άλλοτε όχι) και μια αδιόρατη αίσθηση θρίλερ να πλανάται στην ατμόσφαιρα χωρίς σεναριακά να δικαιολογείται από πουθενά.

Δυστυχώς όμως εκεί που περιμένεις το φιλμ να αρχίσει να ανεβάζει ταχύτητες, εκτός από την κατάρρευση της Κρίσα (που την αναμένεις ανά πάσα στιγμή) να πέσουν οι μάσκες της comme il faut περφεξιονιστικής ηρεμίας και για την υπόλοιπη οικογένεια και συνολικά να φτάσει σε μια κορύφωση η όλη κατάσταση που πολύ θα ήθελες την Οικογενειακή Γιορτή του Βίντερμπεργκ να τέμνει το Rachel Getting Married (του Τζόναθαν Ντέμι με την Ανν Χάθαγουεϊ), τελικά, δεν.

Παρά την ενδιαφέρουσα σεκάνς του ατυχήματος με την γαλοπούλα, το εγχείρημα ξεφουσκώνει πολύ γρήγορα, στερεύει από ιδέες, αφήνει κυριολεκτικά την ηρωϊδα του ξεκρέμαστη, ξέπνοη και την στήνει κυριολεκτικά στο εκτελεστικό απόσπασμα πιθανής χλεύης με το τσάτρα πάτρα φινάλε.

4,5  /  10

KRISHA TRAILER - short film from trey shults on Vimeo.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos