Σύνοψη: Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι. Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Άποψη: Πριν δύο χρόνια, το πρώτο κινηματογραφικό κεφάλαιο του "It" είχε καταφέρει να αποδώσει πετυχημένα (κυρίως εισπρακτικά) τον τρόμο της ενηλικίωσης στην παιδική ηλικία, με ευφάνταστη μίξη τρόμου και αλληγορίας.

Πλέον επιστρέφει στην ιστορία του 27 χρόνια μετά, με ενήλικους ήρωες και προδιάθεση για πιο ενήλικο και "ακατάλληλο" σκηνικό τρόμου. Περισσότερο ένα φαινόμενο pop κουλτούρας, παρά μια αυθεντική ταινία τρόμου, το "It" προσπαθεί απεγνωσμένα να στήσει μια πιο σκοτεινή κατάσταση και να μην παίξει σε safe τερέν (ίσως και εκ του ασφαλούς, καθώς όλοι θα πάνε να δουν και το 2ο μέρος, ότι και να γίνει).

Οπτικά όσον αφορά σε ορισμένες σκηνές, το καταφέρνει: από την ομοφοβική επίθεση στην σκηνή έναρξης, μέχρι και τις αυτόνομες ονειρικές σεκάνς, στις οποίες οι πρωταγωνιστές αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, με τις δύο πιο πετυχημένες από αυτές όμως, να έχουν ήδη "καεί" από τα teaser και τα τρέιλερ που έχουν προηγηθεί. 

Δεν φροντίζει όμως τις στηρίξει αυτές τις σκηνές και με το ανάλογης ενήλικης ουσίας και έντασης σενάριο, το οποίο εώ έχει κατακλυστεί από εντελώς απλοϊκές αμπελοφιλοσοφίες και αποφθέγματα για την ζωή, αδέξιο χιούμορ και μια αίσθηση παλιμπαιδισμού που κάπου εκνευρίζει: είναι κάπως αστείο να παρακολουθείς μια παρέα 40+ ενήλικων να συμπεριφέρονται σαν και να ξεστομίζουν ατάκες από τα πιτσιρίκια του "Stranger Things", για παράδειγμα. Προσθέστε και την εμφανή διαφορά ερμηνευτικού ταλέντου των Τζέιμς ΜακΑβοϊ, Τζέσικα Τσαστέιν και Μπιλ Χέιντερ (με διαφορά ο καλύτερος) με τους υπόλοιπους τρεις της ομάδας των Losers που μοιάζουν σαν πρωτοετείς σπουδαστές υποκριτικής μπροστά τους και έχετε σαν τελικό αποτέλεσμα μια ανισότητα που ποτέ δεν καταφέρνει ο Μουσκιέτι να αντιπαρέλθει ή έστω να εξισορροπήσει.

Το εντελώς παρατραβηγμένο σε διάρκεια και νοητική ανεπάρκεια αυθαίρετο φινάλε, δε, έρχεται να δοκιμάσει την υπομονή σου και μάλλον να σε κάνει να ξεχάσεις σχετικά γρήγορα 3-4 σκηνές που υποσχέθηκαν μια τόλμη που αρχικά μπορεί και να σε εξίταρε. 

Πρώτη δημοσίευση: 5 Σεπτεμβρίου 2019, 18:36
Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2019, 15:16
Συντάκτης: 
Τίτλος:
It Chapter Two (Το Αυτό Κεφάλαιο 2)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
169
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos