Σύνοψη: Το 1881 ο Sherlock Holmes γνωρίζει τον Dr. Watson και μαζί αρχίζουν να επιλύουν σημαντικές υποθέσεις που ταλανίζουν το υστεροβικτωριανό Λονδίνο. Ο μεγαλύτερος όμως αντίπαλος είναι ο James Moriarty, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκει τρόπους να διαφεύγει της σύλληψης. Όταν η βασίλισσα Βικτώρια τους αναθέσει να λύσουν μία νέα υπόθεση, που αν δεν τα καταφέρουν ο επίδοξος δολοφόνος θα σκοτώσει την βασίλισσα, τότε οι δυο μαζί με την βοήθεια δύο Αμερικανίδων, θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν.

Άποψη: Ο Sherlock Holmes είναι αναμφίβολα ο πιο διάσημος ντετέκτιβ και μία από τις μυθοπλαστικές προσωπικότητες που έχουμε δει περισσότερο στο σινεμά, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες. Αν από όλες τις ταινίες και σειρές που έχουν γίνει, μία μπορούσε να απουσιάζει, σίγουρα είναι αυτή, που αν την έβλεπε ο Arthur Conan Doyle θα προτιμούσε να είχε σκοτώσει τον ήρωα του, πριν καν γεννηθεί. Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρωδείται ο Holmes, αφού ξέρουμε ότι πρόκειται περί παρωδίας του Etan Cohen (Get Hard, Men in Black 3) με πρωταγωνιστές ένα ήδη δοκιμασμένο δίδυμο, Will Ferrell και John C. Reilly ως Holmes και Watson αντίστοιχα, αν και στο αρχικό καστ ο Ferrell θα έκανε τον Watson και ο Sacha Baron Cohen τον Holmes. Οι δύο ηθοποιοί έχουν πολύ καλή χημεία, καθώς έχουν ξαναδοκιμαστεί (Talladega Nights, Step Brothers), και το επιβεβαιώνουν και αυτήν την φορά. Από εκεί και πέρα όμως τίποτα δεν πάει καλά.

Ένας συνδυασμός της καταστροφικής βλακείας του Rowan Atkinson με μία τελείως διαστρεβλωμένη και λάθος πρόσληψη του χιούμορ των Monty Python και την σατυρική τους διάθεση προς το παρελθόν και τους αναχρονισμούς, οδήγησε σε ένα απίστευτης ανοησίας αποτέλεσμα. Το θέμα των αναχρονισμών είναι θεμιτό και προκαλεί πλάκα, ωστόσο εν προκειμένω γίνεται πολύ συχνά και συνήθως άκυρα, βρισκόμαστε δηλαδή στο 1881 και ο Αϊνστάιν είναι ήδη μεγάλος σε ηλικία και γνωστός φυσικός, ενώ στην πραγματικότητα γεννήθηκε 2 χρόνια πριν, ή ο Τιτανικός είναι ήδη έτοιμος, ενώ ολοκληρώθηκε το 1912. Αυτά σε μία άλλη ταινία θα μπορούσαν να φανούν διασκεδαστικά, εδώ όμως τονίζουν ακόμα εντονότερα το τίποτα από το οποίο είναι φτιαγμένη η ταινία. Μία πολύ κακή σκηνοθεσία, ένα κακογραμμένο, ψευτοχαβαλετζίδικο σενάριο παλιάς λογικής και δύο απίστευτα κακές ερμηνείες από δύο κατά τα άλλα καλούς ηθοποιούς, κατέλεξε να γίνει ένα φιάσκο, αποσπώντας δικαίως τις περισσότερες υποψηφιότητες για Χρυσά Βατόμουρα (6), μαζί με το Gotti και το Happytime Murders, μεταξύ των οποίων χειρότερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α΄ και β΄ ανδρικού ρόλου.

Ένα ρεσιτάλ βλακείας τόσο εκνευριστικής που με δυσκολία αντέχεται, σε ένα σενάριο που δεν έχει καμία απολύτως υπόθεση, πέραν από το να γελοιοποιούνται οι δύο ηθοποιοί και μαζί τους η Rebecca Hall και ο Ralph Fiennes σε δευτερεύοντες ρόλους, που μόνο ως αρπαχτή μπορείς να τους ερμηνεύσεις, αλλιώς αποκλείεται να βρήκαν κάποιον πιο πειστικό λόγο για να παίξουν. Ένα παιδαριώδες υποτιθέμενο χιούμορ και ένα μπάχαλο να επικρατεί σε όλη την ταινία, αυτή η παταγώδης αποτυχία δεν κατάφερε να κάνει κάτι που φαινομενικά μπορούσε να κάνει, να διακωμωδήσει τις ιστορίες του Sherlock Holmes, δεδομένου του ότι έχει πολλά πατήματα, με τις ιστορίες να βρίθουν υπερβολών και συμπτώσεων, που προσπάθησε να θίξει η ταινία, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Πρώτη δημοσίευση: 31 Ιαν. 2019, 13:01
Ενημέρωση: 7 Φεβ. 2019, 02:56
Τίτλος:
Holmes & Watson (Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
31 Ιανουαρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos