Σύνοψη: Οι κάτοικοι του Χούβιλ ετοιμάζονται πυρετωδώς και γεμάτοι όρεξη για τα Χριστούγεννα την ίδια στιγμή που ο Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων, είναι απομονωμένος στην σπηλιά του αποφεύγοντας κάθε εύθυμη γιορτή. Οι μεγάλοι εορτασμοί ενοχλούν τον Γκριντς και φέτος, που το Χούβιλ θα γιορτάσει επί τρία, αποφασίζει να  κλέψει τα Χριστούγεννα με την βοήθεια του Μαξ.

Άποψη: Η κλασική ιστορία του Δρα. Σους με τον κατεργάρη των Χριστουγέννων, Γκριντς, έφτασε να μετράει την δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά μετά την εκδοχή του Ρον Χάουαρντ το 2000, με τον Τζιμ Κάρει να δανείζει την φωνή του στον ομώνυμο ρόλο. Το αείμνηστο “How The Grinch Stole Christmas” κατάφερε να γίνει μεγάλη εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο και παράλληλα αρίστευσε και στο καλλιτεχνικό κομμάτι καθώς τα κοστούμια και το make up effect απέσπασαν αρκετά βραβεία, και όχι άδικα.

Ωστόσο, το σινεμά σαν ζωντανός οργανισμός ακολουθεί πάντα, έστω και διακριτικά, την μόδα και τις τάσεις και έτσι καταφέρνει να προσαρμόζεται. Εν προκειμένω, η παραμυθένια αίσθηση του πρώτου Γκριντς με τους live action ηθοποιούς που μάγεψε μικρούς και μεγάλους, έδωσε την θέση του στην animated εκδοχή του σύγχρονου κινηματογράφου, η οποία αναμφίβολα θα προσελκύσει το νεαρό κοινό αλλά πιθανόν να αφήσει αδιάφορο το μεγαλύτερο.

Η ιστορία του μικρόψυχου Γκριντς παραμένει ίδια και ψυχαγωγεί ανάλογα όμως αδυνατούμε να φανταστούμε την δημιουργική αναγκαιότητα πίσω από ένα remake αποκλειστικά φτιαγμένο ώστε να ταιριάζει με τα επίκαιρα animation που κυκλοφορούν. Οι μικροί θεατές θα βρουν γνώριμο το θέαμα με τα έντονα χρώματα και τα ποπ στοιχεία που θυμίζουν “Despicable Me” και “Sing”, αφού άλλωστε πρόκειται για την ίδια παραγωγή, όμως η νοσταλγία για τον πιο-κακό-όλων Τζιμ Κάρει πάντα θα ξεπερνά την προσπάθεια του ευγενούς Μπένεντικτ Κάμπερμπάτς στην μη μεταγλωτισμένη κόπια.

Με μία αξεπέραστη ιστορία σαν αυτή βέβαια, είναι δύσκολο να αντισταθείς σε οποιαδήποτε παραλλαγή και εικαστική παρέμβαση που μπορεί να προκύψει. Σαφώς δεν πρόκειται για κακή ταινία ή φτωχά εκτελεσμένη όμως όσο το animation μαθαίνει στα μικρά παιδιά την ευφάνταστη ιστορία του Γκριντς εμείς πάντα θα περιμένουμε να περάσουμε τα Χριστούγεννα με τον παλιό. Προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένο, με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Δεκ. 2018, 14:23
Ενημέρωση: 13 Δεκ. 2018, 05:10
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Grinch (Ο Γκριντς)
Έτος: 
Διάρκεια: 
86
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Δεκεμβρίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos