Σύνοψη: Ένας κομήτης απειλεί την Γη με αφανισμό. Ο Tζον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει την γυναίκα και τον μικρό του γιο και να βρεθούν όλοι μαζί  σε ένα ασφαλές καταφύγιο. Καθώς η ώρα μηδέν για τη σύγκρουση πλησιάζει  η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια που την κρατούν μακριά από την σωτηρία.

Άποψη: Πλασάρεται σαν ταινία καταστροφής, αλλά τελικά το «Greenland» είναι ένα βαρύ μελόδραμα που διαχέεται πάνω σε έναν κινηματογραφικό καμβά περιπέτειας.

Ένα παντρεμένο ζευγάρι προσπαθεί να σωθεί μαζί με τον γιό τους από την επικείμενη καταστροφή της Γης λόγω σύγκρουσης με μετεωρίτη, αλλά το κομμάτι της καταστροφής και τα (μέτρια εφέ) καταλαμβάνουν συνολικό χρόνο max 30 λεπτών στο κάτι λιγότερο από 2 ώρες που διαρκεί το φιλμ.

Ο Ρικ Ρόμαν Βο μοίρασε υποσχέσεις με τα Felon, Snitch και Shot Caller, αλλά στη συνέχεια παρέδωσε το κάκιστο «Angel Has Fallen».

Φαίνεται ότι ταίριαξαν τα χνώτα τους με τον μονολιθικό Τζέραρντ Μπάτλερ και αποφάσισαν να συνεργαστούν και εδώ σε μια ταινία που απαιτεί ερμηνευτικά στάνταρ υπεραξίας, επίπεδο στο οποίο ο σταθερά κακός Leonidas δεν ανταποκρίνεται και απομένει η έρημη η Μορένα Μπακαρίν να κλαίει και να οδύρεται και να προσπαθεί να δώσει βάθος και συναίσθημα σε τούτο το δράμα επιβίωσης με την κλισεδιάρικη σεναριακά και ιλαροτραγικά πομπώδη (με βάση το μουσικό score) πορεία προς την σωτηρία.

Aμηχανία, επιμελώς ατημέλητο ανθρώπινο δράμα, με ελάχιστες σκηνές που να δικαιώνουν την επιλογή σου να αγοράσεις εισιτήρια για να δεις ταινία καταστροφής, αλλά και να σε αποτρέπουν από το χασμουρητό σε combo με το κοίταγμα στην ώρα.

Πρώτη δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2020, 15:08
Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2020, 13:03
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Greenland (Greenland: Το τελευταίο καταφύγιο)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119
Εταιρία διανομής: 
Release: 
17 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos