Σύνοψη: Μετά από μια ληστεία που πάει στραβά, ο Constantine Nikas ξεκινά μια επικίνδυνη οδύσσεια στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης, σε μια όλο και πιο απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει τον αδελφό του Nick, που πάσχει από νοητική στέρηση, από τη φυλακή. Μέσα μία νύχτα ποτισμένη με αδρεναλίνη, ο Constantine κατρακυλά χωρίς τέλος σε πράξεις βίας και πανικού. Ο χρόνος μετράει σε βάρος του αδελφού του, αλλά και του ίδιου, καθώς οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή. 

Άποψη: Πως ακριβώς να χαρακτηρίσεις αυτή την ταινία; Heist-movie λένε οι πολλοί, καθώς όλα ξεκινούν από μια ληστεία αλλά η συνέχεια είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Μια ταινία δηλαδή με τόσο νεύρο και ένταση, με συνεχείς ανατροπές στην πλοκή, με μια γραμμική χρονικά αφήγηση αλλά με ένα σωρό αναπάντεχες στροφές. «Heist-movie on acid» που είπαν και οι ίδιοι οι δημιουργοί. Ο τίτλος "Good Time" δεν εξηγείται, αλλά δεν μπορεί να μην είναι ειρωνικός για όσα θα δείτε.

Ο χαρακτήρας του Πάτινσον δεν κάνει τίποτα σωστά αλλά η σκέψη έχει αρχή το σωστό. Να προστατέψει -έτσι πιστεύει τουλάχιστον- τον αδελφό του. Αντιπαθής, απατεώνας, καμιά φορά και ρομαντικός, με μια φοβερή ερμηνεία του 31χρονου ηθοποιού, που πλάθει με κάθε λεπτομέρεια έναν τύπο που αλλάζει πρόσωπα για κάθε περίσταση, όπως ορίζει το σενάριο και η σκηνοθεσία των αδελφών Safdie, που δικαιωματικά είναι πλέον τα αγαπημένα παιδιά της indie κινηματογραφικής Αμερικής.

Ο ένας μάλιστα ο Benny, παίζει τον μικρότερο αδελφό, με φοβερή πειστικότητα.  Στη διάρκεια της νύχτας, που ουσιαστικά διαρκεί και η ταινία, θα συμβούν ένα σωρό απίθανα στο μάτι, αλλά όταν τα βλέπεις με τη ματιά των δημιουργών, δείχνουν φυσιολογικά. Κάθε στροφή, ανεβάζει την αδρεναλίνη, περιμένεις να δεις τι διάολο θα συμβεί.

Ενα θρίλερ της πόλης, άμεσο και δυνατό, που φέρνει στο νου Λιούμετ και Σκορσέζε, ένα οπτικό επίτευγμα μιας κατάβασης στην καταστροφή, που ενώ οι ήρωες μπορούν να αποφύγουν, η μοίρα τους δείχνει προδεδιαγραμμένη.

Η βία είναι έντονη, το ρατσιστικό σχόλιο παρών. Εκτός του πρωταγωνιστικού διδύμου, αποκάλυψη είναι και η πρωτοεμφανιζομενη Taliah Lennice Webster, ως η 16χρονη που φιλοξενεί τον Nikas.

Ειδική μνεία για το φοβερό score του Oneohtrix Point Never, με τα χαρακτηριστικά 80s synths, το τραγούδι στους τίτλους τέλους τραγουδισμένο από τον Iggy Pop, τη φωτογραφία του Sean Price Williams σε δρόμους και κλειστούς χώρους.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Νοε. 2017, 05:29
Ενημέρωση: 30 Νοε. 2017, 14:59
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Good Time (Good Time)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
14966
Feelgood
13837
Tanweer
8254
Tanweer
6294
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos