Γιατρέ μου, κερατωθήκαμε

Γιατρέ μου, κερατωθήκαμε

Σε ένα πνεύμα γενικότερης χαλαρότητας και τάσης για μια ελαφριά κι εύπεπτη ταινία, λίγο πριν ξεκινήσει η φθινοπωρινή σεζόν, προσγειώνεται στις αίθουσες η ταινία του Alessio Maria Federici “Couple Therapy For Cheaters”. Όπως μας προϊδεάζει και η τιτλοφόρησή της –θυμίζοντας κάποια αδιάφορη τιτλοφόρηση μαθητικής εργασίας-, το σενάριο δεν αποτελεί καμιά φοβερά πρωτότυπη ιδέα – κι αν το νομίζει, αυταπατάται- αλλά ακολουθεί ένα ζευγάρι εραστών, τον Modesto (Pietro Sermonti) και τη Viviana (Ambra Angiolini), που αποφασίζουν να ξεκινήσουν συμβουλευτική ψυχανάλυση, γιατί η σχέση τους περνά κρίση. Δεν φτάνει δηλαδή που οι γάμοι τους περνούν κρίση, η εξωσυζυγική τους σχέση αντιμετωπίζει εξίσου προβλήματα, που θα προσπαθήσουν να λύσουν βλέποντας έναν θεραπευτή (Sergio Rubini).

Διάφοροι μικρότεροι ρόλοι, όπως οι σύζυγοι των πρωταγωνιστών και τα παιδιά τους, τριγυρίζουν διάφορες σκηνές σαν περαστικοί σε κάποιο σούπερ μάρκετ, που βλέπεις λιγάκι τι έχουν στο καρότσι τους, αλλά δεν σε πολυενδιαφέρει κιόλας να το σκεφτείς παραπάνω και προχωράς στα δικά σου ψώνια. Ο σκηνοθέτης δεν δίνει ιδιαίτερη βάση σε αυτούς, αφήνοντάς τους απλούς βοηθητικούς κομπάρσους να προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα μειδίαμα ή και χαλαρού γέλωτα στον θεατή.
Κάπως έτσι είναι και η γενικότερη αίσθηση αυτής της ταινίας. Ξεκινώντας από την κάπως σαχλή ιστορία, συνεχίζει σε αστείες αλλά σαχλού τύπου ατάκες, μερικές νευρικές εκρήξεις, μία ερωμένη που ταράζει και τη ζωή του ψυχοθεραπευτή για μία σκηνή, ένας πατέρας καλλιτέχνης και απόντας από την οικογενειακή εστία που την πέφτει σε μικρές, και γενικότερα λεπτομέρειες, που απλά φαίνεται πως λειτουργούν επιδερμικά στην ταινία. Τώρα, εάν ο σκηνοθέτης ενδιαφέρεται να αναλύσει ψυχολογικά το τι συμβαίνει στους ήρωές μας, ή να δώσει κάποια πρόταση, ή βαθυστόχαστο μήνυμα, χτίζοντας διάφορα επίπεδα ανάγνωσης της ταινίας, αποτυγχάνει πλήρως.

 

Θα αναρωτηθεί βέβαια κανείς εάν χρειάζεται κάθε ταινία να προσφέρει κάτι. Μπορεί και όχι, αφού φαίνεται ως προϊόν να ταιριάζει γάντι στην σαχλή εποχή και επιδερμική μας εποχή. Η επιδίωξή της, βέβαια, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την διασκέδαση του θεατή, αποτυγχάνει εξίσου, αφού πέραν του χαλαρού γέλιου που όπως και να το κάνουμε κάποιες έξυπνες ατάκες μπορεί να επιφέρει, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ευρηματικότητα ούτε στο σενάριο ούτε στη σκηνοθεσία.

Προβλέψιμη και αδιάφορη εάν θέλουμε να είμαστε αυστηροί, αλλά εάν θέλουμε να ρίξουμε και λίγο νερό στο κρασί μας, δεν ενοχλεί ιδιαιτέρως. Είναι μια χαρά για φόντο στον μεσημεριανό μας καφέ, κάποια μέρα που δεν έχουμε και πολλά να κάνουμε, και δεν μας ενδιαφέρει να παρακολουθούμε ιδιαιτέρως αυτό που παίζει η οθόνη μας, αλλά θέλουμε απλά να μαγειρέψουμε ή να περάσουμε την ώρα μας.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Σεπτεμβρίου 2018, 10:38
Ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου 2018, 04:22
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Γιατρέ μου, κερατωθήκαμε (Terapia di Coppia per Amanti)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Dancing Queens

Dancing Queens

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Dylan Pettersson είναι μια εικοσιτριάχρονη κοπέλα, που ζει σε ένα μικρό σουηδικό...
51 λεπτά
Xtremo

Xtremo

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Πρώην μπράβος επιστρέφει πιο βιδωμένος απο ποτέ μετά απο προδοσία του 'αδερφού' του,...
16 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
5793
Feelgood
5213
Tanweer
4616