Δεν έχω και πολλά να πω για τη νέα σκηνοθετική δουλειά του γερμανικής καταγωγής -κυρίως ηθοποιού- Σάιμον Βερχόφεν (την οποία υπογράφουν τρεις σεναριογράφοι παρακαλώ!), πέρα από το γεγονός πως, κατά κάποιον τρόπο, “κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” των παρενεργειών του να βιώνουμε την καθημερινότητά μας μέσα από τα social media. Βέβαια, εδώ δεν μιλάμε για ντοκιμαντέρ, αλλά για ταινία τρόμου, οπότε η Λόρα, η κεντρική ηρωίδα (την οποία υποδύεται η - γνωστή μας από τα τηλεοπτικά “Fear the Walking Dead” & “The 100”- Αλίσια Ντέμπναμ Κάρεϊ) και οι στενοί της φίλοι θα αρχίσουν να έρχονται αντιμέτωποι με ένα κακόβουλο εκδικητικό πνεύμα, από τη στιγμή που μια αλλόκοτη μοναχική συμφοιτήτριά τους θα αυτοκτονήσει on camera, απογοητευμένη που αγνόησαν τα... friend requests της.

Παρά τα άφθονα δάνεια από την goth κουλτούρα, τη μαύρη μαγεία και το σινεμά του J-horror (με έμφαση στο “Ringu” και το “The Grudge”), ωστόσο, ελάχιστα πράγματα υπάρχουν εδώ που θα μπορούσαν να μας τρομάξουν ή έστω να μας κάνουν να αισθανθούμε άβολα. Αν και το νεανικό κοινό της ταινίας ενδέχεται να “αγχωθεί” από τη ραγδαία μείωση των... facebook friends της Λόρα, η οποία, ανήμπορη να αντιδράσει, βλέπει να ανεβαίνουν στο προφίλ της διάφορα φρικιαστικά videos και φωτογραφίες, που κατόπιν να γίνονται share από μόνα τους(!) στη friends list της. Από κει και πέρα, τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί – ενίοτε καλύτερα – και αλλού, και σίγουρα όχι η ταινία που θα μας κάνει να... απαρνηθούμε το Facebook!

Σύνοψη: Η Λόρα είναι μια δημοφιλής φοιτήτρια που ζει μια συνηθισμένη φοιτητική ζωή, μοιράζοντας την με τους φίλους της στο Facebook. Όταν θα αποδεχθεί ένα αίτημα φιλίας από μια μοναχική κοπέλα στην τάξη της, την Μαρίνα, χωρίς να το θέλει, θα θέσει σε κίνηση μια τρομακτική κατάρα. Η Μαρίνα πεθαίνει ξαφνικά, αλλά η σελίδα της στο Facebook συνεχίζει να παρενοχλεί την Λόρα και τους φίλους της. Πολύ σύντομα, η online παρενόχληση τους γίνεται πραγματικός κίνδυνος για τις ζωές τους. Όταν ένας μετά τον άλλο, οι φίλοι της αρχίζουν να παθαίνουν φρικιαστικά ατυχήματα, η Λόρα αποφασίζει να λύσει το μυστήριο της κατάρας, πριν το κακό που την καταδιώκει, σκοτώσει εκείνη και όλους τους αγαπημένους της ανθρώπους.

 

Πρώτη δημοσίευση: 5 Μαΐου 2016, 22:01
Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2016, 17:00
Τίτλος:
Friend request (Friend request)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Μαϊου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos