Σύνοψη: Μια συμμορία ληστών έχει καταφέρει να κλέψει πολλά εκατομμύρια. Σε μία εμπλοκή με τους αστυνομικούς, ο επικεφαλής, ο Macdonald, τραυματίζεται σοβαρά. 7 χρόνια αργότερα είναι στην φυλακή, αλλά πάσχει από αμνησία, έχοντας ξεχάσει τι είχε συμβεί, και για ποιο λόγο είναι φυλακή, αλλά το βασικότερο δεν θυμάται πού είναι κρυμμένα τα λεφτά. Μια ομάδα ανθρώπων θα τον βγάλει από την φυλακή, και με περίεργα φάρμακα θα προσπαθήσει να τον κάνει να θυμηθεί, όσο ο αστυνομικός Sykes ψάχνει να βρει την λύση.

Άποψη: Ο πάλαι ποτέ πρωταγωνιστής του Full Metal Jacket, Mathew Modine, συναντά τον Sylvester Stallone, σε μία ταινία που δεν έχει τίποτα καλό, αλλά ούτε κάτι τόσο φοβερά κακό που να την κάνει καλτ, παραμένοντας μία κακή αστυνομική ταινία, ξεχασμένη αισθητικά από τα 90s. Η ιστορία λίγο-πολύ προβλέψιμη: ένας ληστής που δεν θυμάται τίποτα, συναντά κάτι μυστηριώδεις τύπους που τον βοηθούν να δραπετεύσει και να του ξυπνήσουν τις μνήμες, όσο  ο σωτήρας, ως είθισται, Stallone, ψάχνει να ξετρυπώσει θύτες και θύματα. Οι ανατροπές γελοιωδώς προβλεπόμενες, η αγωνία απλώς απουσιάζει, ενώ οι ερμηνείες, εξαιρουμένου του Modine που το προσπαθεί ικανοποιητικά, κινούνται πολύ πιο χαμηλά από το μέτριο. Η ταινία δεν έχει κάτι καλό όχι μόνο διότι το σενάριο είναι απλουστευτικό και προβλέψιμο, με πολλά κενά προχειρότητας, σκηνοθετικά έχει μείνει 2 δεκαετίες πίσω, θυμίζοντας περισσότερο ένα μέτριο επεισόδιο από αστυνομική σειρά του NBC, αλλά επειδή δεν προσφέρει ούτε καν το fun που μπορεί να ψάχνει μια μερίδα θεατών, όταν ακούει Stallone. Ο βετεράνος ηθοποιός είναι ανεκτός  μόνο όταν παίζει Rambo και Rocky, αλλιώς μοιάζει να αυτοπαρωδείται ακουσίως, καθώς βλέποντάς τον λες «εντάξει, κάνει πλάκα, δεν μπορεί να παίζει έτσι», που στις ταινίες που τον έκαναν γνωστό το δέχεσαι γιατί είναι πάνω του, όταν παίζει όμως ένα δεύτερο ρόλο σε μία ταινία λίγο διαφορετικού στυλ, απλώς χτυπάει πολύ έντονα. Ωστόσο, δεν έχει την δράση και το ξύλο που μπορεί κάποιος να φαντάζεται. Ο ηθοποιός εμφανίζεται μόνο στην αρχή και στο τέλος, ενώ στο ενδιάμεσο ζήτημα αν τον βλέπεις σε άλλες δύο σκηνές και μόνο η τελική σεκάνς έχει κάποια ψήγματα δράσης, σαφώς πολύ υποδεέστερης αυτού που θα ήλπιζες.

Δεν είναι παράλογο λοιπόν που σε πολλές χώρες βγήκε κατευθείαν σε dvd, αν και στην Ελλάδα το βλέπουμε κανονικά στα σινεμά, γιγαντώνοντας όλα τα ελαττώματα της ταινίας, που αν την έβλεπες μία Κυριακή βράδυ σε ελληνικό κανάλι μπορεί και να την χάζευες λίγο μέχρι να κοιμηθείς. Στο σινεμά όμως τα οφθαλμοφανή τρωτά σημεία και η παντελής έλλειψη πρωτοτυπίας κάνουν την ταινία να μοιάζει ότι έγινε μόνο για να παιχτεί σε dvd, με όλη αυτή την προχειρότητα, τις κακές ερμηνείες, εκτός του πρωταγωνιστή και την απουσία δράσης που ίσως δυναμίτιζε το σενάριο.

Πρώτη δημοσίευση: 31 Ιαν. 2019, 06:07
Ενημέρωση: 6 Φεβ. 2019, 23:29
Τίτλος:
Flashback (Backtrace)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Release: 
31 Ιανουαρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

No one will save you

No one will save you

Θα το βρείτε: Disney+

Ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς δεν θα το δούμε στις αίθουσες, αλλά...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
26685
Tanweer
14456
Tanweer
11216
Film Group
10266
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos