O Τζος Τρανκ του απίθανου found footage φιλμ "Chronicle" αναλαμβάνει να εμφυσήσει νέα πνοή σε ακόμη μία φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά των περιπετειών των Τεσσάρων Φανταστικών, κάτι που ως ένα σημείο το καταφέρνει, καταλήγοντας, ωστόσο, να ολοκληρώσει μια ταινία η οποία φαντάζει ως υπόσχεση που ουδέποτε εκπληρώνεται.

Το νέο “Fantastic 4” αποτελεί κατά κύριο λόγο ένα origin story, μια ταινία, δηλαδή, όπου μάς συστήνονται οι βασικοί χαρακτήρες και βλέπουμε τις πρώτες αλληλεπιδράσεις αναμεταξύ τους, με τη θεαματική δράση να παίρνει τη σκυτάλη στο δεύτερο μέρος, όπου πλέον αυτοί έχουν αποκτήσει τις υπερδυνάμεις τους. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια ξεκάθαρη διαφορά ρυθμού ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο μισό της ταινίας, η οποία αποτελεί και το βασικότερο πρόβλημά της.

Ενώ, δηλαδή, ο Τρανκ και οι συνσεναριογράφοι του παίρνουν το χρόνο τους (και καλά κάνουν) στο να ξεδιπλώσουν την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα ιστορία τους μέχρι και το αναπάντεχο ατύχημα που θα προικίσει τους πέντε βασικούς χαρακτήρες – ο ευφυής και παράτολμος Ριντ Ρίτσαρντς, η δυναμική υιοθετημένη... Κοσοβάρα Σου Στορμ, ο θερμοκέφαλος ετεροθαλής αδερφός της Τζόνι Στορμ, ο σκληροτράχηλος κολλητός του Ριντ Μπεν Γκριμ και ο υπερφίαλος Βίκτορ φον Ντουμ – με υπερφυσικές δυνάμεις, κάποια στιγμή είναι σαν να πατάνε ξαφνικά γκάζι και μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα επιχειρούν να στήσουν επί τροχάδην την εφετζίδικη σεκάνς της τελικής αναμέτρησης ανάμεσα στους – ακόμη... αβάφτιστους – Fantastic 4 και τον εκδικητικό Δρα. Ντουμ. Την οποία σεκάνς, εν προκειμένω, μάλλον απογοητευτική τη λες συγκρινόμενη με το τι έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στις διάφορες comic-2-film μεταφορές, αλλά και στις comic-2-TV μεταφορές (βλέπε “Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D”, “Daredevil”, “Agent Carter”, κλπ.).

Ως αποτέλεσμα, και παρά το γεγονός ότι η ταινία διαθέτει ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο πρωταγωνιστικό καστ (ανάμεσά τους ο Μάιλς Τέλερ του “Whiplash” και ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν του “Chronicle” και του “Fruitvale Station”), ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια χαμένη ευκαιρία, που πολύ δύσκολα θα κάνει κάποιον θεατή να δηλώσει πως περιμένει με αγωνία ένα ή περισσότερα sequels της.

Υπόθεση:

Στο «Fantastic Four», μια ετερόκλητη ομάδα νεαρών ιδεαλιστών εξερευνητών μεταφέρεται σε μία παράλληλη, επικίνδυνη διάσταση κατά τη διάρκεια ενός φιλόδοξου επιστημονικού πειράματος. Εκεί, τα σώματά τους μεταλλάσσονται με σοκαριστικό τρόπο και αποκτούν μοναδικές υπερφυσικές δυνάμεις. Οι τέσσερις ήρωες θα πρέπει να μάθουν να τις χειρίζονται για να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή στη Γη, αλλά και να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να αντιμετωπίσουν την θανάσιμη απειλή ενός πρώην συμμάχου τους που είναι πλέον εχθρός τους. Οι «Fantastic Four» είναι η καλύτερη ελπίδα που έχει η ανθρωπότητα για την επιβίωσή της…

 

Πρώτη δημοσίευση: 6 Aug 2015, 10:25
Ενημέρωση: 13 Aug 2015, 16:21
Τίτλος:
Fantastic Four (Fantastic Four)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Αυγούστου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The infernal machine

The infernal machine

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ένας απομονωμένος συγγραφέας βγαίνει από το κρυφτό όταν αρχίζει να λαμβάνει ατελείωτα γράμματα...
2 ώρες