Επιστροφή στην Ιθάκη

Δομημένη σαν θεατρική παράσταση στην μεγαλύτερη διάρκειά της, ντραμεντί, με τα φολκλόρ πλάνα της Αβάνας να μην καταφέρνουν να αλλάξουν την μορφή της δραματουργίας που πολύ γρήγορα κουράζει. Τρυφερότητα, αλλά και παθητική συγκατάβαση περιέχει η σκηνοθετική ματιά του Καντέ, ο οποίος μοιάζει να απολαμβάνει απλά την ηλιόλουστη Κούβα, χωρίς επί της ουσίας να κινηματογραφεί.

ΥπόθεσηΠέντε φίλοι από τα παλιά βρίσκονται σε μία ταράτσα της ηλιόλουστης Αβάνας. Αφορμή της συνάντησης τους, ο εορτασμός της επιστροφής του ενός, μετά από 16 χρόνια εξορίας στη Μαδρίτη. Μέχρι την αυγή, ο Αμαντέο, ο Άλντο, η Τάνια, ο Ράφα και ο Έντι συζητούν, χορεύουν, πίνουν, καπνίζουν, παρηγορούν ο ένας τον άλλον, θυμώνουν, τραγουδούν και πάνω απ' όλα μοιράζονται... όνειρα, μνήμες, συναισθήματα και ιστορίες της ισχυρής τους φιλίας.

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης Λοράν Καντέ (Ανάμεσα Στους Τοίχους, 2008) συνυπογράφει το σενάριο με τον συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα. Βραβείο Venice Days - Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2014.

 

Δημοσίευση: 22 Οκτ. 2015, 15:40
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Επιστροφή στην Ιθάκη (Retour a Ithaque)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 
Release: 
22 Οκτωβρίου 2015
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Knives Out - Στα μαχαίρια - 5 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Σπέντζος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
70587
Tulip
13280
Tanweer
8900
Feelgood
7158