Σύνοψη: Νεαρή μητέρα παρέα με τη κόρη της ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο, την ώρα που ένας πρόσφατα αποφυλακισμένος προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του. Οι μοίρες τους θα ενωθούν με τραγικό τρόπο.

Γνώμη: Υπάρχουν οι μεγάλες ταινίες με τα φουσκωμένα μπάτζετ που αποτελούν κράχτη για την αίθουσα, όμως το σινεμά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι πιο  προσωπικές δημιουργίες που δε τινάζουν τα ταμεία, αλλά σίγουρα κρατούν ξεχωριστό μέρος στη καρδιά των σινεφίλ.

Το Desperation road προφανώς ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Όπως φανερώνει και ο τίτλος του (Desperation), οι χαρακτήρες βρίσκονται σε μια απόγνωση. Από την Μέημπεν που 'σέρνει' μια κόρη στη μέση του πουθενά, τον Ράσελ που βγήκε από τη στενή και είναι παντελώς στα χαμένα με τη νέα πραγματικότητα, μέχρι τον Λάρρυ που έχει πνιγεί από οργή και έχει διαλύσει τη ζωή του. Όλοι τους κανονικοί άνθρωποι που ένα γεγονός τους ανακάτεψε για τα καλά.

Η σκηνοθέτης Nadine Crocker με τη βοήθεια του μελαγχολικού Νότου παρουσιάζει ένα βραδυκαυστο δράμα, το οποίο ξεγυμνώνει τους πρωταγωνιστές μας δίνοντας χώρο στο σενάριο να αναπνεύσει.

Τα πάντα γίνονται αργά, αλλά η 'θεατρικότητα' των διαλόγων δίνει κάτι ξεχωριστό με πυρήνα το ελεγχόμενο μελό.

Έξτρα μπόνους στο καστ η παρουσία του Mel Gibson. Μακρυά από τις τελευταίες καρικατούρες που υποδύθηκε (όχι ότι δε μας άρεσαν) αποδεικνύει ότι είναι καλός ηθοποιός ψάχνοντας μάλλον μια είδους λύτρωση για τη καθίζηση της προσωπικής του ζωής  και μετέπειτα επαγγελματικής του καριέρας.

Δεν πρόκειται για αριστούργημα, αλλά είναι ένα έργο που σφίγγει τη καρδιά και τσούζει τα μάτια, μια πολύ συναισθηματική ιστορία ανθρώπων που δε τους φέρθηκε καλά η ζωή.

Αξίζει τη προσοχή, γιατί καλά τα blockbuster, εξίσου όμορφα τα μικρά διαμαντακια. 

Και ας θες να πιείς ένα μπουκάλι ουίσκι μόλις τελειώσει η προβολή.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Νοε. 2023, 02:22
Ενημέρωση: 30 Νοε. 2023, 01:34
Τίτλος:
Desperation road (Ο δρόμος της εξιλέωσης)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Νοεμβρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos