Το Corpus Christi είναι η ιστορία του νεαρού Ντάνιελ, ενός 20χρονου που βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Όταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία. Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της.

Αργόσυρτος, βραδύκαυστος ρεαλισμός από τον Πολωνό σκηνοθέτη που ευτυχεί να έχει στην διάθεσή του έναν ηλεκτρισμένο πρωταγωνιστή που ενώ όμως κλέβει την παράσταση σε κάθε πλάνο, παραδόξως το σενάριο δεν επικεντρώνεται σε αυτόν αλλά προτιμά να εστιάσει στο δράμα και τον απόηχο που βιώνει η μικρή πόλη από το τραγικό δυστήχημα και τον θάνατο 5 εφήβων.

Γεμάτο θρησκευτικές παραβολές και υποκριτικές μεταφορές του νεαρού κακοποιού που προσπαθεί να βρει ο ίδιος την λύτρωση μέσα από τις εξομολογήσεις των πιστών, μέχρι που κάποτε αναπόφευκτα το παρελθόν θα επιστρέψει. 

Τα ράσα δεν κάνουν τον Παπά, σε ένα γοητευτικό μες στον ράθυμο ρυθμό του φιλμ που σε αφήνει συχνά ανήσυχο, αλλά τελικά δεν σε αποζημιώνει όσο θα λαχταρούσες.

Πρώτη δημοσίευση: 9 Ιαν. 2020, 20:04
Ενημέρωση: 16 Ιαν. 2020, 12:54
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Corpus Christi
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Ιανουαρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spirited

Spirited

Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φαντάσματος των Χριστουγέννων, ο οποίος επιλέγει μία...
7 ώρες