Σύνοψη: Δύο παράλληλες ιστορίες διαδραματίζονται στα Chunking Mansions, ένα λαβυρινθώδες εμπορικό σύμπλεγμα στο Χονγκ Κονγκ.

Ένας αστυνομικός, βαθιά πληγωμένος αφού τον έχει παρατήσει η κοπέλα του, ερωτεύεται μια μυστηριώδη φεμ φατάλ, που φοράει ξανθιά περούκα και κρατάει όπλο. Την ίδια στιγμή ένας άλλος αστυνομικός παραμένει βαθιά νυχτωμένος ως προς το ενδιαφέρον που του τρέφει μια σερβιτόρα φαστφουντάδικου, που ονειρεύεται την Καλιφόρνια και καταλήγει να αλλάζει τη διαρρύθμισή στο διαμέρισμα του, χωρίς αυτός να έχει ιδέα.

Το «Chungking Express» έκανε πρεμιέρα στο Χονγκ Κονγκ το 1994, πριν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο εξωτερικό, εκτοξεύοντας τον Γουόνγκ Καρ Βάι στη διεθνή σκηνή του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Το περιοδικό Time συμπεριέλαβε την ταινία στη λίστα του με τις «All Time 100 Movies» το 2010. Το 2017 η L’Immagine Ritrovata ξεκίνησε την 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση της ταινίας στη Μπολόνια και το Χονγκ Κονγκ, υπό την εποπτεία του Γουόνγκ Καρ Βάι.

Ο Γουόνγκ Καρ Βάι για το Chungking Express

Είναι αυτό που λέει πάντα ο Κρις Ντόιλ: αυτό που προηγείται δημιουργεί αυτό που ακολουθεί.Δουλεύαμε πάνω στο «Ashes of Time», αλλά ήταν ένα πολύ περίπλοκο γύρισμα. Μετά από 24 μήνες στην Κίνα, τελειώσαμε επιτέλους τα γυρίσματα κάπου στα τέλη του ’93. Η εταιρεία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια καινούρια παραγωγή πριν την κυκλοφορία του «Ashes of Time», το οποίο θα πήγαινε στη Βενετία το Σεπτέμβριο.

Έτσι ξεκινήσαμε γυρίσματα για το «Chungking Express» το Μάιο του ’94.

Η ιδέα ήταν να γυρίσουμε μια συλλογή από μικρές ιστορίες που είχα αναπτύξει μέσα στα χρόνια. Το έλεγα «Οι Μέρες και οι Νύχτες του Χονγκ Κονγκ».

Είχαμε περιορισμένο χρόνο και μπάτζετ, οπότε έπρεπε να το γυρίσουμε σαν μαθητικό φιλμ. Η κάμερα ήταν συνέχεια στον ώμο του Κρις.

Στο τέλος κάναμε αυτό που είχαμε σκοπό εξ’ αρχής.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2021, 03:42
Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2021, 02:34
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Chungking express
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Ιουνίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Chaos walking

Chaos walking

Σύνοψη: Σε ένα μακρινό πλανήτη,άνθρωποι έχουν αποικήσει έχουν αποκτήσει την ικανότητα να παρουσιάζονται οι...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
27488
Tanweer
26449
Feelgood
5079
Feelgood
3076
Tanweer
2294