Σύνοψη: Η Eleanor είναι μια αστυνομική ερευνήτρια που παλεύει με τους δαίμονες του παρελθόντος, όταν καλείται στην σκηνή ενός άγριου εγκλήματος- δουλειά ενός νέου και τρομακτικού μαζικού δολοφόνου.

Η αστυνομία και το FBI θα εξαπολύσουν ένα απεγνωσμένο ανθρωποκυνηγητό σε όλη την χώρα που θα ανατρέπεται κάθε λεπτό εξαιτίας της απρόβλεπτης συμπεριφοράς του αινιγματικού δολοφόνου.

Αν και αρκετά άπειρη, η Eleanor, εμπλέκεται όλο και περισσότερο με την υπόθεση καθώς τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της αντιλαμβάνονται ότι αυτή ίσως είναι η μόνη που μπορεί να «μπει» στο μυαλό αυτού του ατόμου και να το φέρει μπροστά στην δικαιοσύνη.

Άποψη: Ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Νταμιάν Σιφρόν επιστρέφει σχεδόν 10 χρόνια μετά το αγαπημένο «Ιστορίες για Αγρίους», μακριά από την μίξη σάτιρας και χιούμορ που άρεσε πολύ, αυτή την φορά με ένα gritty αστυνομικό θρίλερ που θυμίζει αντίστοιχα του είδους, αλλά και δεν θυμίζει.

Δεσπόζει μεν ο άγνωστος και απειλητικός δολοφόνος που «δεν αστοχεί ποτέ» με τα αδιευκρίνιστα κίνητρα, αλλά και η ομάδα που τον κυνηγά απαρτίζεται από αντι-ήρωες, αντισυστημικούς ντετέκτιβ, με τα δικά τους ζητήματα και τις αντίστοιχες ενοχές να τους στοιχειώνουν. Η κοινωνική κριτική και ο αντίστοιχου ύφους σχολιασμός του Σιφρόν βρίσκεται έντονος και εδώ, θίγοντας ζητήματα όπως οι πολιτικο-οικονομικές επιπλοκές και συμφέροντας, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο η κατάθλιψη, η χρήση ναρκωτικών, χαμηλή αυτοεκτιμήση και πολλά άλλα.

Κάποιες στιγμές όμως δείχνει όχι και τόσο ενσωματωμένος στη ροή της αφήγησης και την πλοκή του μυστηρίου.

Ελάχιστα ρηξικέλευθος στην αφήγησή του και αρκετά στερεοτυπικός, ο Σιφρόν παραμένει όμως πεισματικά προσηλωμένος στο πως θα εξελίξει την ατμοσφαιρική του κατασκευή, πως θα σε απορροφήσει στο μουντό σύμπαν του και πως θα «βασανίσει» τους ήρωές του μέχρι να αφιχθεί στον στόχο του.

Εκεί ατυχεί κάπως με την επιλογή της Γούντλεϊ (που προσωπικά δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση για τις υποκριτικές της ικανότητες) που μονοδιάστατα και κάπως βαρετά θλίβεται και «συνθλίβεται», αν και Μέντελσον και Αντέπο είναι πολύ περισσότερο άνετοι στις ερμηνείες τους.

Είναι πάντως συνολικά ένα στιβαρό, δυναμικά σκηνοθετημένο αστυνομικό θρίλερ, με αρκετά έντονη κυνική ματιά, κάπως περισσότερο από όσο θα έπρεπε «στρεσαρισμένο» να αφομοιώσει τα μηνύματα κοινωνικής κριτικής του.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Απριλίου 2023, 10:38
Ενημέρωση: 4 Μαΐου 2023, 11:03
Συντάκτης: 
Τίτλος:
To catch a killer (Στα ίχνη του δολοφόνου)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Απριλίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos