Εντελώς αχρείαστο και ανούσιο remake της κλασσικής ταινίας του Ουίλλιαμ Ουάιλερ, με ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα φωτογραφημένο, αλλά πομπώδες, αφελώς (και άρα αρκετά ενοχλητικά) διδακτικό και με μετριότατες ερμηνείες (συν το τραγελαφικό θέαμα του 79χρονου Μόργκαν Φρίμαν με rasta dreadlocks...).

Αλλά, από την άλλη, αυτός είναι ο Τιμούρ Μπεκμαμπέντοβ (Wanted, Abraham Lincoln: Vampire Hunter), ένας ποζεράς βιντεοκλιπάς σκηνοθέτης που αναπλάθει στο μπλέντερ σκηνές εντυπωσιασμού από διάφορα φιλμ των genre με τα οποία καταπιάνεται και περισσότερο τρομάζει (και εν τέλει κουράζει), παρά θρέφει το μάτι. Την έννοια έπος είναι λογικό να την έχει ενστερνιστεί εκφυλισμένα.

Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την επική ιστορία του Μπεν-Χουρ (Τζακ Χιούστον), ενός πολυβασανισμένου γόνου πλούσιας εβραϊκής οικογένειας που κατηγορείται άδικα για την απόπειρα δολοφονίας Ρωμαίου αξιωματούχου από τον υιοθετημένο τoυ αδερφό, τον Μεσάλα (Τόμπι Κεμπέλ), αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού. Έχοντας χάσει τον τίτλο του, την οικογένεια και τη γυναίκα του (Ναζανίν Μπονιάντι), ο Μπεν Χουρ γίνεται σκλάβος στις γαλέρες. Έπειτα από μια πραγματική οδύσσεια στις θάλασσες, ο Μπεν Χουρ επιστρέφει στην πατρίδα του για να δικαιωθεί και να εκδικηθεί. Τελικά, όμως, βρίσκει τη λύτρωση με τους οικείους του.

 

Πρώτη δημοσίευση:: 8 Σεπτεμβρίου 2016, 15:19
Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2016, 12:19
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ben-Hur (Μπεν Χουρ)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
125
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870