Bad neighbours

Φιλήσυχο ζευγάρι μεγαλώνει ήσυχα κι ωραία το μικρό τους μωρό, ζώντας στο έπακρο το Αμερικανικό Όνειρο, ώσπου αποκτούν γείτονες τα μέλη μιας ανεξέλεγκτα φασαριόζικης φοιτητικής αδελφότητας.
Bad neighbours - κριτική ταινίας

Απολαυστικά αστείο

Μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη από τον Νίκολας Στόλερ (των «Forgetting Sarah Marshall» και «Get Him to the Greek»), έναν από του πλέον ταλαντούχους εκπροσώπους της σχολής Τζαντ Άπατοου, το «Bad Neighbors» αποδεικνύει μέσα από τον ιδιότυπο, περασμένο μέσα από παραμορφωτικό καθρέφτη, ρεαλισμό του πως μια κωμωδία μπορεί να είναι ξεκαρδιστικά αστεία, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσει (εντελώς) την ουσία για χάρη της... χοντρής πλάκας.

Αλλωστε, όσο κι αν πιάνεις τον εαυτό σου να ξελιγώνεται στα γέλια σε σκηνές όπως εκείνη με το θεματικό πάρτι-αφιέρωμα στις ταινίες του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ή η άλλη με τους αερόσακους (η οποία λειτουργεί σαφώς καλύτερα, αν δεν έχεις δει το trailer), υπάρχουν στιγμές που νιώθεις να σε πιάνει μια κάποια μελαγχολία, αν είσαι κοντύτερα στην κατάσταση των -τριαντάρηδων και γονιών νεογέννητου- Μακ και Κέλι, ή να σε κυριεύει ο... τρόμος της αναπόφευκτης ενηλικίωσης, εφόσον είσαι συνομήλικος του Τέντι και των συμφοιτητών του.

Σ' αυτό, βέβαια, βοηθά και το σενάριο των Αντριου Τζ. Κόεν και Μπρένταν Ο' Μπράιεν, οι οποίοι, πέρα από τις ευρηματικές αναφορές τους σε κλασικές fraternity movies όπως το μυθικό «Animal House» και το cult «The Revenge of the Nerds», φροντίζουν να μας δώσουν κάμποσες ευκαιρίες στο να προβληματιστούμε πάνω στο πέρασμα από την ανεμελιά της φοιτητικής ζωής στον καταιγισμό των ευθυνών που φέρνει μαζί της η ενήλικη πραγματικότητα.

Δε χρειάζεται, ωστόσο, να ανησυχείτε πως η ταινία «χάνει το δρόμο της», καθώς πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια από τις πιο ευφάνταστες, καλοδουλεμένες, τίμιες και απολαυστικά αστείες κωμωδίες έχουμε παρακολουθήσει τον τελευταίο καιρό, με τους -απίθανους στους ρόλους τους- Σεθ Ρόγκεν και Ζακ Έφρον να αγγίζουν το αποκορύφωμα της... παλαβομάρας στην προσπάθειά τους να επιβληθούν ο ένας του άλλου (σκηνή ανθολογίας η μονομαχία με τους πλαστικούς φαλλούς), και τη Ρόουζ Μπερν να αποδεικνύει πως διαθέτει γνήσια κωμική φλέβα (και περίσσια τόλμη, αν κρίνουμε από τη ζόρικη σεκάνς του... βυζο-αρμέγματος), πιστοποιώντας πως η αξιομνημόνευτη παρουσία της στο «Bridesmaids» ήταν μόνο η αρχή.

Τρέξτε τώρα στο «Bad Neighbors» κι αφήστε τους άλλους να βλέπουν... Άνταμ Σάντλερ!

Xάρης Παπαπαναγιώτου

Πρώτη δημοσίευση: 9 Μαΐου 2014, 13:19
Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2014, 16:15
Τίτλος:
Bad neighbours (Ανυπόφοροι γείτονες)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Μαϊου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
48310
Feelgood
7387
Tanweer
6351
Tanweer
4775