Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα περιπέτειας 10 ημερών και 700 χιλιόμετρων μέσα στη ζούγκλα, σφυρηλατείται ένας αδιάσπαστος δεσμός ανάμεσα στον επαγγελματία δρομέα Μάικλ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και έναν αδέσποτο σκύλο, τον οποίο βαφτίζει Άρθουρ.

Καθώς η ομάδα του Μάικλ ωθείται στα όρια της, ο τετράποδος Άρθουρ θέτει νέες βάσεις για το τι είναι νίκη, πίστη και φιλία.

Άποψη: Ο Άρθουρ ο Βασιλιάς δεν είναι ο γνωστός βασιλιάς Αρθούρος με τους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης.

Είναι ένα πιστό και γεμάτο δύναμη και αντοχή σκυλί που φυσικά κλέβει την παράσταση σε μια εύκολα μελό και τετριμμένη ιστορία δύναμης και νίκης.

Βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία που συνέβη το 2014, κάτι που κάνει ακόμα πιο συγκινητικό το όλο εγχείρημα, με μια σουηδική ομάδα δρομέων που έτρεχε στο Εκουαδόρ και βρέθηκε με συνοδοιπόρο τον σκύλο Άρθουρ που ονομάστηκε έτσι χάρη στην βασιλική του εμφάνιση. Το όμορφο αυτό γεγονός έγινε βιβλίο (Athur-The Dog Who Crossed The Jungle to Find a Home) και τελικά μετατράπηκε σε ταινία.

Πρωταγωνιστής ο Μαρκ Γουόλμπεργκ που για άλλη μια φορά κάνει το καλύτερο που μπορεί, δηλαδή μια διεκπεραιωτική και επιφανειακή ερμηνεία όχι υψηλών απαιτήσεων, που ωστόσο στέκεται αξιοπρεπώς στην ταινία και μια αφήγηση που μπλέκεται σε δύο δρόμους.

Από την μία έχουμε μια ταινία ενός κλασικού και χιλιοειπωμένου αμερικάνικου success story, ενός άνδρα που δεν τα καταφέρνει τόσο καλά ούτε επαγγελματικά ούτε οικογενειακά με την σύζυγο και την κόρη του και έτσι η νίκη στην συγκεκριμένη δύσκολη διαδρομή είναι μονόδρομος για να αποδείξει στον ίδιο και στους άλλους ότι αξίζει. Ένας looser που επιδιώκει όσο τίποτα άλλο να γίνει νικητής και κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κανείς δεν τον εμπιστεύεται ιδιαιτέρως και έτσι έχει να συγκρουστεί με τις προκαταλήψεις εις βάρος του. Αυτή είναι η ιστορία με το μικρότερο ενδιαφέρον που κυρίως αφορά το πρώτο μέρος της ταινίας.

Από την άλλη, υπάρχει μια άλλη ταινία μέσα στην ταινία που είναι η ιστορία του Άρθουρ, ενός αδέσποτου κακοποιημένου σκύλου που τους ακολουθεί κατά πόδας αλλά και τους βοηθάει σχεδόν υπερφυσικά.

Αυτή η ιστορία σίγουρα κερδίζει περισσότερο, καθώς έχει μέσα και συγκίνηση και ευαισθησία με τους δυο μοναχικούς και καταφρονημένους ήρωες, τον Μάικλ και τον Άρθουρ, να ζητούν λίγη περισσότερη κατανόηση και φροντίδα.

Αυτές οι δύο ταινίες συνδέονται με μια τρίτη, που είναι η ιστορία του αγώνα, που είναι αυτή με τη μεγαλύτερη ένταση και αγωνία. Μπλέκονται ευχάριστα μεταξύ τους, ωστόσο δεν παύει να αναμασά με εύκολο τρόπο συναισθήματα και καταστάσεις που έχουμε ξαναδεί.

Είναι μια τρυφερή ιστορία που αξίζει να ειπωθεί μιας και είναι και πραγματική, αρκεί ως κινηματογραφικό προϊόν να έχει να δώσει και κάτι άλλο πέρα από λίγα δάκρυα συγκίνησης και λίγο ιδρώτα τρεξίματος. Και ας έχει έναν αξιολάτρευτο πρωταγωνιστή, που δεν είναι άλλος από τον ακούραστο σκυλάκο

Πρώτη δημοσίευση: 4 Απριλίου 2024, 03:28
Ενημέρωση: 11 Απριλίου 2024, 01:01
Τίτλος:
Arthur, The King (Αρθούρος, ο Βασιλιάς)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Απριλίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos