Aquaman and the Lost Kingdom

Aquaman and the Lost Kingdom - κριτική ταινίας

Έχοντας αποτύχει να εξολοθρεύσει τον Aquaman την πρώτη φορά, ο Μπλακ Μάντα διψασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει επιτέλους τον Aquaman.

Αυτή τη φορά, ο Μπλακ Μάντα είναι πιο ισχυρός από ποτέ έχοντας τιθασεύει τη δύναμη της μυθικής Μαύρης Τρίαινας, που εξαπολύει μία αρχαία και κακόβουλη δύναμη. Για να τον κατατροπώσει, ο Aquaman θα στραφεί στον φυλακισμένο αδελφό του Ορμ, τον πρώην βασιλιά της Ατλαντίδας, με στόχο να συνάψουν μία ανορθόδοξη συμμαχία. Μαζί, πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να προστατεύσουν το βασίλειο και να σώσουν την οικογένεια του Aquaman και τον κόσμο από τον αφανισμό.

Άλλη μια αποτυχημένη και κουραστική ταινία από το σύμπαν της DC, με κουραστική φασαρία και εφετζίδικη δράση.

Άλλη μια απόδειξη πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σαφώς λιγότεροι θεατές σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν ασχολούνται πλέον με με τις υπερηρωικές ταινίες.

Ο μάστορας του τρόμου Τζέιμς Γουάν δεν βρίσκεται στο στοιχείο του, κάτι που συνέβη και στο πρρώτο Aquaman, το οποίο όμως μέσα στον παραλογισμό του είχε τουλάχιστον ορισμένες διασκεδαστικές στιγμές κιτς εξτραβαγκάνζας.

Στην δεύτερη ταινία προσπαθεί να σκοτεινιάσει τη φάση κάπως πιο πολύ, τσοντάρει και κάποια δάνεια από Star Wars και Άρχοντα σαν συλλογιστική στησίματος και κατασκευής, όλα αποτυχημένα όμως και υπερβολικά.

Ίσως να νόμισε ότι αυτές οι ταινίες θα ήταν παχνιδάκι και θα μπορούσε να κάνει τον χαβαλέ που δεν του βγαίνει στα horror flicks, αλλά δεν καταφέρνει να κάνει όλο αυτό κακομονταρισμένο συνοθύλευμα ελκυστικό προς την κατεύθυνση μιας cam απόλαυσης, όσο και αν ο Μομόα με τον Γουίλσον προσπαθούν τίμια να δώσουν μια buddy movie διάσταση.

Κούραση, γενικώς.

Πρώτη δημοσίευση: 21 Δεκ. 2023, 14:32
Ενημέρωση: 28 Δεκ. 2023, 01:36
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Aquaman and the Lost Kingdom (Aquaman: Το χαμένο βασίλειο)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Εταιρία διανομής: 
Release: 
21 Δεκεμβρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos