Σύνοψη: Ο Αϊμάν είναι ένας 28χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, που πρόσφατα μεταφέρθηκε στη μεγαλύτερη φυλακή της περιοχής. Ζει με τη μεγαλύτερη αδελφή του σε ένα μικρό συγκρότημα κατοικιών. Στο νέο χώρο εργασίας του, γίνεται φίλος με τον 65χρονο Ραχίμ, που, όπως αποδεικνύεται, είναι ο επικεφαλής των δημίων της φυλακής κι ένας από τους πιο δραστήριους εκτελεστές στον κόσμο. Όταν ξαφνικά ο βοηθός του Ραχίμ παραιτείται, ο Ραχίμ προτείνει στον νέο του φίλο να γίνει ο μαθητευόμενος του. Αυτό ταράζει τον Άιμαν, αφού ο Ραχίμ ήταν ο εκτελεστής του πατέρα του. Μπορεί ο Αϊμάν να αγνοήσει τη συνείδησή του και το παρελθόν του που τον στοιχειώνει και να γίνει ο μαθητής του δημίου;

Άποψη: Χαμηλών τόνων μινιμαλιστική κινηματογραφική σπουδή πάνω στο ζήτημα της θανατικής ποινής και μάλιστα σε μια χώρα (Σιγκαπούρη), στην οποία η θανατική ποινή (και μάλιστα με απαγχονισμό) παραμένει σε ισχύ μέχρι και σήμερα. 

Ο Τζανφένγκ προσπαθεί να εστιάσει στην ανθρώπινη πλευρά του δράματος: στον μελλοθάνατο, σε αυτούς που αφήνει πίσω του, στον δήμιο/εκτελεστή. Στηρίζεται στην σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του νεαρού δεσμοφύλακα που θα δουλέψει ως βοηθός ενός δήμιου σε φυλακές, ο οποίος όμως ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο του πατέρα το. 

Μια κορύφωση που την χρησιμοποιεί νωρίς στην σεναριακή διακύμανση του δράματός του, ακριβώς για να μην εκπέσει στην ευκολία του μελό και της εκδίκησης, αντ'αυτού την χρησιμοποιεί δημιουργικά και χτίζει πάνω της ένα υπόκωφο, κλινικά τρομακτικό (στην σκηνή της εκτέλεσης) και ασφυκτικά καδραρισμένο δράμα που δεν ηθικολογεί και καταφέρνει να μιλήσει διακριτικά, αλλά εύστοχα και ανθρώπινα για ένα τόσο απάνθρωπο ζήτημα.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Μαΐου 2017, 16:57
Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2017, 05:27
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Apprentice (Ο μαθητευόμενος)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Μαϊου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Freaky

Freaky

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η δεκαεπτάχρονη Μίλι Κέσλερ προσπαθεί να γλυτώσει από τους αιμοβόρους διαδρόμους του σχολείου...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870