Σύνοψη: Ο δημοσιογράφος Τσακ Τέιτουμ, τα έχει μουσκέψει στη ζωή του. Από πολλά υποσχόμενος ρεπόρτερ, χάρη στην αλλοπρόσαλλη ιδιοσυγκρασία του, κατάφερε σε μικρό διάστημα να απολυθεί από κάμποσες εφημερίδες, έχοντας κατηγορηθεί για διαφήμιση, μοιχεία και αλκοολισμό. Έτσι καταλήγει να γράφει ασήμαντες ειδήσεις σε μια τοπική εφημερίδα μιας επαρχιακής πόλης, χαμένης στη Νεα Μεξικανική έρημο.

Ξαφνικά πέφτει πάνω σε ένα περιστατικό που του φαίνεται η μοναδική ευκαιρία για να καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή της επιτυχία. Ένας άτυχος κυνηγός θησαυρών βρίσκεται παγιδευμένος σε μια σπηλιά. Ο Τσακ, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο τέχνασμα της κίτρινης δημοσιογραφίας, ανάγει το ατυχές συμβάν σε είδηση της ημέρας, κάνοντας όλα τα σημαντικά ΜΜΕ της χώρας να στρέψουν το αχόρταγο ενδιαφέρον τους στην σκοτεινή τρύπα του Νέου Μεξικό. Σύντομα στη περιοχή, θα στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι  στις πλάτες του άτυχου εγκλωβισμένου, που κανείς πια δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται σοβαρά να απελευθερώσει.

  • Η ταινία αποτελεί την πρώτη ταινία στην καριέρα του Γουάιλντερ που εκτελούσε χρέη σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού.
  • Στα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 1.000 κομπάρσοι -με 1 δολάριο την ώρα για 10 ώρες τη μέρα- και περίπου 400 αυτοκίνητα.
  • Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε δύο διαφορετικά αληθινά γεγονότα. Την υπόθεση του Φλόιντ Κόλινς, που το 1925 παγιδεύτηκε σε μια υπόγεια σπηλιά στο Κεντάκι και το άρθρο της Courier Journal κέρδισε το Πούλιτζερ για τον δημοσιογράφο της και εκείνη της τρίχρονης Κάθι Φίσκας, που το 1949 έπεσε μέσα σε πηγάδι και χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στην περιοχή για να δουν από κοντά τις προσπάθειες των διασωστών.
  • To 1992, οι «Simpsons» στο επεισόδιο «Radio Bart» κάνουν μια εκτενή αναφορά στην ταινία, όπου ο Μπαρτ ρίχνει ένα φορητό ραδιόφωνο σε ένα πηγάδι και χρησιμοποιεί ένα ασύρματο μικρόφωνο για να ακούγεται από εκεί η φωνή του, πείθοντας τους κατοίκους της πόλης πως ένα αγόρι με το όνομα Timmy O’Toole έχει πέσει εκεί, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του Τύπου.
Πρώτη δημοσίευση: 2 Σεπτεμβρίου 2021, 01:13
Ενημέρωση: 8 Σεπτεμβρίου 2021, 22:45
Τίτλος:
Ace in the hole (Το τελευταίο ατού)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
111
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Run Sweetheart Run

Run Sweetheart Run

Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Ασκούμενη δικηγόρος αναγκάζεται να βγεί με πελάτη του αφεντικού της, όλα μοιάζουν ονειρικά...
1 ημέρα