Papadopoulos & sons

Ο αυτοδημιούργητος, Χάρης Παπαδόπουλος τα έχει όλα: μια έπαυλη, βραβεία και ένα υπέρ-πλούσιο τρόπο ζωής. Όταν όμως η οικονομική κρίση χτύπησε, ο Χάρης και η οικογένειά του τα χάνουν όλα.
Papadopoulos & sons - κριτική ταινίας

Feelgood κωμωδία όπως πρέπει

 

Ο Κυπριακής καταγωγής Μάρκου είναι ένας από τους νέους φερέλπιδες βρετανούς σεναριογράφους και σκηνοθέτες έχοντας ήδη ανεβάσει δύο έργα σε θεατρικές σκηνές του Λονδίνου, το 2009 και πιο πριν το 2004 οπότε και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Εντ Στόπαρντ, τον οποίο ξανασυναντά σ’αυτό το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. 

Έξυπνα εκμεταλλευόμενος την αντιθετική φύση θεμάτων όπως την οικονομική κατάρρευση, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τoν επαγγελματικό ανταγωνισμό και συνεργασία, ο Μάρκου φτιάχνει μια αληθινή κωμωδία, ειλικρινή και ανθρώπινη, σύγχρονη και συναισθηματική που δεν έχει τόσο να κάνει με την οικονομία αλλά με τις οικογενειακές σχέσεις και τις αξίες που την περιβάλλουν. Μέσα σε τέτοιο σεναριακό πλαίσιο, οι ηθοποιοί παραδίδουν εξαιρετικές ερμηνείες και φανερώνουν τα ταλέντα τους, έτσι που ο χρόνος της ταινίας κυλά πολύ ευχάριστα με αρκετές σκηνές να προκαλούν το γέλιο. Πρόκειται για μια feelgood ταινία που θα σας αφήσει με το χαμόγελο στα χείλη και παρακαταθήκη για περισσότερα και ανώτερα στο κινηματογραφικό μέλλον του σκηνοθέτη της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κέρδισε το βραβείο κοινού στο πρόσφατο φεστιβάλ Θεσ/νίκης

Μιχάλης Κωνσταντέλλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προβολή της ταινίας «Παπαδόπουλος & ΣΙΑ» "έγραψε ιστορία" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην καρδιά της Ευρώπης και των πολιτικών εξελίξεων, στις Βρυξέλλες, στην αίθουσα PHS 03C 050, όπου πραγματοποιούνται οι συσκέψεις των Επιτροπών Εξωτερικού και Μεταφορών στον τρίτο όροφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε σε ειδική προβολή η ταινία «Παπαδόπουλος & ΣΙΑ» του Ελληνοκύπριου Μάρκου Μάρκου, παρουσία του ιδίου και του ηθοποιού, Γιώργου Χωραφά, λίγες μόνο μέρες αφού η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται ταινία μυθοπλασίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η ιδέα της διοργάνωσης ήταν της εταιρείας Hollywood Entertainment και του κ. Κωνσταντίνου Πιπέρα με την πολύτιμη βοήθεια του ευρωβουλευτή κ. Γεώργιου Κουμουτσάκου. Η προβολή έγινε σε ασυνήθιστες συνθήκες, με τα φώτα ανοιχτά (για λόγους ασφαλείας) και το κοινό στα αυστηρά έδρανα των ευρωβουλευτών, και χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια στιγμή που η ταινία προβαλλόταν και έστελνε ένα αισιόδοξο μήνυμα στον ελληνικό λαό, η ελληνική κυβέρνηση έδινε μια ακόμη μάχη αναδιαπραγμάτευσης σε διπλανή αίθουσα, σε απόσταση μόλις 20 μέτρων...

Πρώτη δημοσίευση: 20 Δεκ. 2012, 12:58
Ενημέρωση: 26 Δεκ. 2012, 14:41
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Papadopoulos & sons (Παπαδόπουλος & Σία)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Night of the Kings

Night of the Kings

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος...
1 ημέρα