Ο Υπουργός

Ο υπουργός Μεταφορών, Μπερτράν Σεν-Ζαν, ξυπνά τη νύχτα από τον επικεφαλής του επιτελείου του. Ένα λεωφορείο έχει βυθιστεί σε μια χαράδρα. Αναγκάζεται να πάει εκεί καθώς δεν έχει άλλη επιλογή. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει η οδύσσεια ενός πολιτικού σε έναν όλο και πιο περίπλοκο και εχθρικό κόσμο.
Ο Υπουργός - κριτική ταινίας

Ουσιώδες και επίκαιρο

Όπως περιμένεις μια γαλλική πολιτική ταινία: ουσιώδης, εύστοχη, χωρίς περιττούς μελοδραματισμούς (αλλά και σαρκασμούς, όπως στο περυσινό φιλμ "Κατακτητής" για την ζωή του Σαρκοζί).

Με έναν πολύ καλό Ολιβιέ Γκουρμέ στον ρόλο του ευσυνείδητου Υπουργού που προσπαθεί να κάνει το σωστό ενταγμένος όμως σε ένα σύστημα δομημένο με έναν τρόπο που ουσιαστικά τον εμποδίζει ( τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...), αποτελεί ένα εντελώς επίκαιρο φιλμ, χωρίς τυμπανοκρουσίες στις διδαχές του αλλά και με σωστή χρήση του ρυθμού.

Είναι ουσιαστικά ένα ψυχολογικό θρίλερ με εσωτερικές εκρήξεις, στο οποίο δυστυχώς δεν αντιστοιχεί και ένα αντάξιο φινάλε. Είναι περισσότερο υπόκωφο από ότι ταίριαζε στις εντάσεις του.

Παράλληλα και ένα πολιτικό μανιφέστο με ιδιαίτερους συμβολισμούς, το οποίο ίσως τολμά λιγότερο από ότι σε προϊδεάζει ότι μπορεί.

Συνολικά όμως, αν και αρκετά ακαδημαϊκό, είναι σημαντικό. Πολύ όμορφη και δεικτική, η σκηνή του εφιάλτη.

Joker

Πρώτη δημοσίευση: 26 Απριλίου 2012, 12:04
Ενημέρωση: 2 Μαΐου 2012, 00:03
Τίτλος:
Ο Υπουργός (L'exercide de l'etat)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Απριλίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos