The Host

Στο κοντινό μέλλον εξωγήινοι εισβολείς μετατρέπουν τους ανθρώπους σε πειθήνια όντα, πλήρως ελεγχόμενα από τις λεγόμενες «Ψυχές», οι οποίες καταλαμβάνουν τα σώματά τους. Όμως, η Μέλανι όχι μόνο κατορθώνει να συνυπάρξει με την Ψυχή που την χρησιμοποιεί ως ξενιστή, αλλά και να της… αλλάξει μυαλά.

 

Ψυχοβγάλτης

Ο Άντριου Νίκολ –ίσως και να- πίστευε ότι βρήκε το νέο «Gattaca», τη –με διαφορά- κορυφαία στιγμή της ισχνής κινηματογραφικής του καριέρας. Εμείς, διαβάζοντας ότι ο Νίκολ έχει βάλει χέρι και στο σενάριο, ελπίζαμε ότι θα δούμε μια ταινία εφάμιλλη, έστω, του -επίσης δικού του- «In Time». Τελικά, οι μόνοι που θα νιώσουν ικανοποίηση παρακολουθώντας το «The Host», είναι οι πιστοί fans του «Twilight Saga», καθώς το εν λόγω φιλμ είναι κομμένο και ραμμένο αποκλειστικά στα μέτρα τους.

Ο λόγος πολύ απλός – πρόκειται για μια ταινία βασισμένη στη νέα νουβέλα της Στέφανι Μέγιερ, η οποία, ως άλλη «Ψυχή» κυρίευσε το σώμα του… άτυχου σκηνοθέτη, αναγκάζοντάς τον να παρουσιάσει ένα επώδυνα ανιαρό, υπερβολικά γλυκανάλατο και αδικαιολόγητα βαρύγδουπο φουτουριστικό μελόδραμα, που, πέρα από δυο-τρεις αξιόλογες ιδέες (για παράδειγμα, οι εξωγήινοι επιθυμούν να εξαλείψουν τη βία και τους πολέμους από τον πλανήτη μας, με σκοπό τη σωτηρία του), δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο σε όποιον δεν ανήκει στο προαναφερθέν target group. Ή, τέλος πάντων, σε όποιον δεν είναι της άποψης πως «η αγάπη τα πάντα νικάει και όλα τα κακά σκορπάει…».            

Κρίμα, μόνο, για τη Σίρσα Ρόναν που προσπαθεί μάταια να μας κρατήσει σε εγρήγορση, υποδυόμενη τον πιο αλλόκοτο ρόλο της καριέρας της.

Χάρης Παπαπαναγιώτου

Πρώτη δημοσίευση: 11 Απριλίου 2013, 11:40
Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2013, 21:31
Τίτλος:
The Host (Το σώμα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
125
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Απριλίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos