El estudiante

Ο Ρόκε είναι ένας νέος φοιτητής στο πανεπιστήμο του Μπουένος Άιρες, αλλά δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις επιδόσεις του στη σχολή. Πολιτικοποιείται σχεδόν αμέσως σε μία από τις αριστερές οργανώσεις, το κίνητρό του όμως δείχνει να είναι περισσότερο η προσέγγιση μίας όμορφης βοηθού καθηγήτριας , παρα ή ίδια η πολιτική...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πολυβραβευμένη (πρώτη) ταινία του Αργεντινού Σαντιάγο Μίτρε ανατέμει την ανάδειξη και την εξέλιξη αυτού που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «πολιτικόν άνδρα». Το ταλέντο της «οργανωτικής πειθούς» και μία ιδέα επιθετικής γοητείας είναι ικανά από μόνα τους να σε ανεβάσουν στην ιεραρχία της πολιτικής σκηνής. Ή μήπως όχι; Μήπως χρειάζονται και οι ιδέες, η πολιτική και γενικότερη καλλιέργεια, ένα είδος οράματος για έναν δικαιότερο κόσμο; Ο «Φοιτητής» έχει αποσπάσει 20 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ με προεξάρχοντα τα ακόλουθα :

Φεστιβάλ Λοκάρνο : Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής

Μπουένος Άιρες : Καλύτερη ταινία, καλύτερη φωτογραφία, βραβείο της ένωσης κριτικών  

Φεστιβάλ Καρταχένα (Κολομβία) : καλύτερη ταινία Καλυτερη πρώτη ταινία, καλύτερος πρώτος ανδρικός ρόλος, καλύτερος πρώτος γυναικέιος ρόλος, καλύτερο σενάριο από την Ακαδημία Κινηματογράφου της Αργεντινής.

Φεστιβάλ Χιχόν (Ισπανία) : Καλύτερη ταινία, καλύτερο σενάριο, βραβείο νεότητας.

Φεστιβάλ Λίμα (Περού) Βραβείο διεθνούς ένωσης κριτικών κιν/φου.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2013, 15:17
Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2013, 15:05
Τίτλος:
El estudiante (Ο φοιτητής)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Ιουνίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos