Η τελευταία Πέμπτη του Οκτωβρίου έχει πλέον καθιερωθεί ως μέρα Γιορτής του Σινεμά και προφανώς το αντίστοιχο τετραήμερο (30/10 - 2/11) απέχει κατά πολύ σε απόλυτο συνολικό νούμερο προσέλευσης σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα, αν και φέτος παρατηρήθηκε μια πτώση σχετικά με τις άλλες χρονιές.
Φέτος λοιπόν κόπηκαν 119.097 εισιτήρια στη Γιορτή του Σινεμά, αλλά το νούμερο είναι χαμηλότερο τόσο από το αντίστοιχο περσινό (132.194) όσο και από το ακόμα καλύτερο προπέρσινο (146.112). Ο βασικός λόγος: οι μετριότατης εμπορικής ικανότητας νέες ταινίες (με εξαίρεση το regretting you που πάντως δεν θάμπωσε με τα νούμερά του), ειδικά σε σχέση με πέρυσι που υπη΄ρχαν για παράδειγμα venom, anora, smile 2, substance, σαν οι εταιρείες διανομής να προτίμησαν να αφήσουν τα δυνατά τους χαρτιά για τις επόμενες εβδομάδες μιας και αυτή που μας πέρασε, με το δίευρο "το καντράν θα έγραφε".
Αναλόγως, η συνολική προσέλευση του τετραημέρου ανέβηκε μεν από τους 68.003 θεατές στους 182.641, αλλά και αυτοί είναι λιγότεροι από τους 210.394 του 2024. Από τις υπόλοιπες πρεμιέρες, το Anniversary άνοιξε με 5.531 εισιτήρια από 36 οθόνες, το Νησί του Άμρουμ με 3.666 από 13, το 13 days 13 nights με 3.400 από 33 και η Nouvelle Vague, η οποία ξεκίνησε από Παρασκευή, με 2.096 από 18.
'Οσον αφορά στα υπόλοιπα φιλμ κρίσεις και συγκρίσεις δεν μπορούν προφανώς να γίνουν με το προηγούμενο τετραήμερο, να σημειώσουμε μόνο ότι την Πέμπτη βγαίνει η Βουγονία του Γιώργου Λάνθιμου, αλλά και Predator Badlands οπότε τα ταμεία θα κρατηθούν σχετικά ζεστά.
Α.Κ.
Η "γιορτή του σινεμά" δεν είναι η λύση
διανομής
4ημέρου
στην Αθήνα
στην Ελλάδα
διανομής
4ημέρου
στην Αθήνα
στην Ελλάδα



























