"1923" season 1: Σε ανταμείβει στο έπακρο

Δημοσίευση: 7 Φεβ. 2024, 17:30
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η οικογένεια Ντάτον προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ξηρασία και το τέλος της ποτοαπαγόρευσης στην Μοντάνα την δεκαετία του 1920.

<a href="/nea/money-and-blood-neyro-roi-ermineies/70010">"Of money and blood": Nεύρο, ροή, ερμηνείες</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Of money and blood": Nεύρο, ροή, ερμηνείες

Άποψη: Η επιτυχημένη σειρά “Yellowstone” με πρωταγωνιστές τους Κέβιν Κόσνερ, Λουκ Γκράιμς και Κέλι Ράιλι του δικτύου Paramount έδωσε τροφή όχι μόνο για ένα, αλλά για δύο prequels (“1883” και “1923”) με το 1923 να είναι το πιο πρόσφατο και τηλεοπτικά και χρονολογικά που ασχολείται με την οικογένεια Ντάτον.

Από άποψη σετ δεν αλλάζει κάτι δραστικά. Η αχανής ομορφιά της Μοντάνα είναι παρούσα σε όλες τις παραγωγές, όπως και η χρυσή απόχρωση της ατμόσφαιρας από τον λαμπερό ήλιο.

Αυτό που αλλάζει είναι οι πρωταγωνιστές και οι αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα λάθη του παρελθόντος.

Στην περίπτωση του “1923” η σειρά πλαισιώνεται από τους άφταστους Έλεν Μίρεν και Χάρισον Φορντ, οι οποίοι έχουν την ανάλογη χημεία και δεν δυσκολεύονται στις συνθήκες που τους δίνονται. Και οι δύο φαίνεται ότι δεν έχουν χάσει το τσαγανό τους και μπορούν πολύ εύκολα να αγριέψουν πειστικά προς οποιονδήποτε τα βάζει μαζί τους, και αυτό δεν μπορούμε παρά να μην τους το αναγνωρίσουμε.

Κατά τα άλλα, ο μάστερ των τηλεοπτικών και όχι μόνο, Τέιλορ Σέρινταν (“Sicario”, “Hell or High Water",”Mayor of Kingstown”) ανοίγει το σενάριο στους χρόνους μετά τον Μεγάλο Πόλεμο και καταπιάνεται με πολλά ζητήματα εκείνης της Αμερικής, όπου οι cowboys κυβερνούσαν τον τόπο, παρεμβάλλοντας ενίοτε την δική του μυθοπλαστική ματιά.

Ίσως μερικές φορές το να παρακολουθείς κάθε plotline που αφηγείται στο “1923” είναι λιγάκι δύσκολο όμως εάν αφεθείς σε κάθε ιστορία θα σε ανταμείψει.

Ειδική μνεία αξίζει στην Αμίνα Νιβς, την ηθοποιό στον ρόλο της νεαρής, γηγενούς Τένα που κρατείται σαν φυλακισμένη μαζί με τις ομοειδής της σε ένα σχολείο που διευθύνουν Καθολικές μοναχές και οι οποίες προσπαθούν να τις αποκόψουν από την γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους με την βία. Η Αμίνα αποδείχθηκε ιδανική επιλογή για τον ρόλο αφού καταφέρνει να εμπλέξει συναισθηματικά το κοινό με τις διακυμάνσεις του χαρακτήρα της, και σαφώς με την εξέλιξή του μέσα στην σειρά.

Με άλλα λόγια, εάν μπείτε στο σύμπαν του “Yellowstone”, και σας αρέσει η υπόθεση και το στοιχείο της, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το “1923” θα σας φανεί αντάξιό του, ενώ τα γεγονότα του θα ολοκληρώσουν την ιστορία των χαρακτήρων στο έπακρο. Η καουμπόικη σάγκα θα συνεχιστεί και για δεύτερο και καταληκτικό κύκλο.

Tην σειρά θα την βρείτε στην Cosmote TV

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 7 Φεβ. 2024, 17:30
Ενημέρωση: 7 Φεβ. 2024, 17:32
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos