En Lefko 17: "Πολυτεχνείο" - Κριτική

Δημοσίευση: 27 Απριλίου 2017, 16:29
Συντάκτης:

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της σφαγής στο Πολυτεχνείο του Μόντρεαλ, όπως την έζησαν δύο φοιτητές, η Valérie και ο Jean-François, η ζωή των οποίων άλλαξε απότομα και μια για πάντα όταν ένας νεαρός άντρας εισέβαλε στη σχολή με σκοπό να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες πριν να αυτοκτονήσει. Η ταινία είναι βασισμένη στις μαρτυρίες όσων επέζησαν από εκείνα τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο.

Στο "Polytechnique" είναι ξανά παρούσες και ξεκάθαρες οι αρετές που διαθέτει ο Καναδός Ντενί Βιλνέβ στο travelling της κάμερας και την αφήγηση. Δεν πρόκειται για ένα σπουδαίο φιλμ παρ'όλα αυτά: είναι κατώτερο του (παρόμοιου θεματικά και ίσως και αισθητικά) Elephant του Γκας Βαν Σαντ, αλλά έχει έντονες στιγμές.

Άλλοτε ποιητικό, άλλοτε σοκαριστικό (με ορισμένες πολύ "στεγνές" σκηνές φόνων που θα σε ταρακουνήσουν), σου μένει στο μυαλό, όμως δεν ξεκαθαρίζει αν είναι ντοκιμαντέρ ή μυθοπλασία. Δεν μαθαίνουμε ουσιαστικά κάτι για τον δολοφόνο (ούτε και για τα θύματα), τον οποίο επιλέγει να παρουσιάσει κάπως αφαιρετικά, ενώ συνολικά η μινιμαλιστική σκηνοθετική του προσέγγιση βασίζεται στην εικόνα και το θυμικό και όχι την πληροφορία.

6 / 10

Πρώτη δημοσίευση: 27 Απριλίου 2017, 16:29
Ενημέρωση: 27 Απριλίου 2017, 16:29
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wolfs

Wolfs

Θα το βρείτε: Apple TV

Ξεκινάει με υποσχέσεις, σκοτεινά και ατμοσφαιρικά, σαν μια παρασκηνιακή ματιά σ’ έναν κόσμο που...
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
21507
Tanweer
13112
Tanweer
11291
Feelgood
6056
Tanweer
4542
hurry up, από την Spentzos hurry up, από την Spentzos