ΣΕΙΡΕΣ

Το "The Walking Dead" αξίζει και πάλι

Δημοσίευση: 30 Νοε. 2018, 03:53
Συντάκτης:

Ίσως για αρκετούς να είναι αργά, καθώς σκοπεύουν να παρατήσουν ή το έχουν ήδη κάνει το «The walking dead», αλλά η ουσία είναι ότι επιτέλους μετά από πολύ καιρό δείχνει να βρίσκει τον δρόμο του, όπως φάνηκε από το πρώτο μισό της 9ης σεζόν, ένα από τα καλύτερα που θυμόμαστε από όταν η ξεκίνησε η σειρά.

Προφανώς και ακολουθούν spoilers.

Πλέον η φάση έχει αλλάξει και η επιδίωξη της νέας showrunner Άντζελα Κανγκ, να οδηγήσει την ιστορία σε μια διαφορετική βάση με πολλές προοπτικές εξέλιξης, έχει αρχίσει να σχηματοποιείται.

Καταρχήν, το TWD έχασε τον αρχηγό του, τον πιο δημοφιλή εκ των πρωταγωνιστών, μόλις στο 5ο επεισόδιο και ενώ είχε ξεδιάντροπα (και χωρίς να σκεφτούν όσους δεν το παρακολουθούν ανά επεισόδιο) προαναγγελθεί από την παραγωγή πριν καν ξεκινήσει ο 9ος κύκλος.

Η -ηρωική- αποχώρηση του Ρικ (Άντριου Λίνκολν) μπορεί να ξένισε πάρα πολλούς, είναι όμως αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η σειρά για να αφήσει πίσω το παλιό (που είχε αρχίσει σαφέστατα να κουράζει) και να ξεκινήσει η μετάβαση προς τη νέα εποχή, ταυτόχρονα μαζί με την εντελώς χοντροκομμένη και τσάτρα πάτρα απομάκρυνση και της Μάγκι.

Πλέον, διατηρούνται σαν headliners ορισμένοι «παλιοί», σε συνδυασμό με νέα πρόσωπα, την απόδραση του Νίγκαν και το κυριότερο με την εξαιρετική εισαγωγή των Whisperers, έχουν διαμορφώση μια διαφορετική καθημερινότητα, πολύ πιο τρομακτική για τους ήρωές μας. Όπως έπρεπε να είναι, δηλαδή.

Η διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν ξεκίνησε από το πρώτο επεισόδιο που σε αντίθεση με τα αντίστοιχα των προηγούμενων κύκλων, αρκέστηκε σε ένα update των όσως έχουν συμβεί, δίχως να ανεβάσει τους τόνους ή να αποκαλύψει κάποιον νέο («κακό» κατά προτίμηση) χαρακτήρα.

Αντίθετα συμβαίνουν αρκετοί θάνατοι όσο εξελίσσονται τα επεισόδια (μέχρι και κρέμασμα είδαμε), σαν payback για όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής, ειδικά με τους Saviors. Πλέον οι σημαντικές αποφάσεις συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα, με τα επεισόδια να μην πλατειάζουν στον βωμό του μελοδράματος.

Έπειτα έφτασε η ώρα της αποχώρησης του Ρικ (που δεν αποχώρησε ακριβώς καθώς δεν πέθανε, αλλά θα συνεχίσει ως χαρακτήρας στην κινηματογραφική τριλογία που ετοιμάζεται, αλλά αυτό είναι άλλο ένα spoiler μέσα στο spoiler!), σε ένα επεισόδιο – φόρο τιμής σε όσους παρακολουθούν την σειρά από το 2010, το οποίο ακολούθησε ένα χρονικό άλμα 6 ετών, στο οποίο εξαφανίστηκε (άκομψα και άδοξα, επαναλαμβάνω) η Μάγκι.

Και φυσικά, μας σύστησε νέους «κακούς» που είναι εντελώς διαφορετικοί από τους προηγούμενους και η φύση τους είναι σχεδόν στοιχειωτική, όπως εμφανίστηκαν, σε ένα εξαιρετικό φινάλε του πρώτου μισού της σεζόν, ένα από τα καλύτερα της σειράς και τον θάνατο ενός κεντρικού χαρακτήρα που είχε αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά αγαπητός στους φανς..

Το Walking Dead θεωρώ ότι άρχισε να επιστρέφει στις ρίζες του και φυσικά στην αισθητική τρόμου του κόμικ με πετυχημένο τρόπο και αν το δεύτερο μισό της σεζόν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και ανάλογη επινοητικότητα, ίσως να μιλάμε και για την κορυφαία σεζόν, ever. Ραντεβού στις 10 Φενρουαρίου 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos