Βραβείο για το "Holly Boom" στην Σαραγόσα

Δημοσίευση: 7 Δεκ. 2018, 16:22
Συντάκτης:

Nέα διάκριση για το "Holly Boom" της Μαρίας Λάφη.

<a href="/synenteyxeis/maria-lafi-den-yparhoyn-kaloi-i-kakoi-yparhoyn-mono-pagideymenoi-anthropoi/61874">Μαρία Λάφη: "Δεν υπάρχουν  καλοί ή κακοί, υπάρχουν μόνο παγιδευμένοι άνθρωποι"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜαρία Λάφη: "Δεν υπάρχουν  καλοί ή κακοί, υπάρχουν μόνο παγιδευμένοι άνθρωποι"

Μετά το Φεστιβάλ των Τιράνων, η ελληνοαλβανική συμπαραγωγή που έκανε πανελλήνια πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαραγόσα.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή: "H εμπνευσμένη σκηνοθεσία της Μαρίας Λάφη και το όραμά της για μια σύγχρονη πολυπολιτισμική Ευρώπη, αποτυπώνονται μέσα από τους αυστηρώς καθορισμένους και σπουδαία ερμηνευμένους χαρακτήρες της ιστορία της".

Είναι μια σπονδυλωτή ταινία που εκτυλίσσεται σε μια υποβαθμισμένη αστική περιοχή της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας του χριστιανικού Πάσχα.  Η ζωή τεσσάρων ανθρώπων αλλάζει δραματικά όταν τη νύχτα της της Κυριακής των Βαΐων ο δεκαεπτάχρονός Ιγκέ ανατινάζει το ταχυδρομικό κουτί της γειτονιάς. Η έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης. Η καταστροφή των LSD της Λένας και του Μανού, των έγγραφων της Άντια, καθώς και του γράμματος του χαμένου παιδιού της Θάλειας θα σπρώξει τους ήρωες στα άκρα.

Πρωταγωνιστούν η Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, ο Σαμουήλ Ακίνολα, η Νένα Μεντή, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Luli Bitri, η Βάσω Καβαλιεράτου, ο Μελέτης Γεωργιάδης, ο Λάερτης Μαλκότσης.

Περισσότερα για το φιλμ εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos