Video Art Festival: Τhe future is know

Δημοσίευση: 16 Μαΐου 2011, 01:01

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival, συνεχίζοντας την πορεία του στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά, μεταξύ 20-22 Μαϊου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι (Πειραιώς 100) . Υποστηρίζοντας τις βασικές αρχές του κι έχοντας ως κληρονομιά την επτάχρονη ιστορία του, το Athens Video Art Festival επιδιώκει να παρουσιάσει κάθε χρόνο την πληρέστερη δυνατή εικόνα από τα παγκόσμια καλλιτεχνικά δρώμενα με στόχο να εξοικειώσει το ελληνικό κοινό με τα νέα μέσα, αλλά και σε μία προσπάθεια να ενώσει τα σημεία στο διεθνή καλλιτεχνικό χάρτη.  

Καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα μέσω του ετήσιου καλέσματος συμμετοχής για τις επτά κατηγορίες του προγράμματος του (Video Art – Video Installations – Installation Art – Animation – Digital Image – Performance Art – Web Art), συνθέτοντας μία πλατφόρμα διαλόγου ανάμεσα σε όλες τις εκφάνσεις του ψηφιακού πολιτισμού. Ακολουθώντας το διάσημο quote «The future is now» του Κορεάτη δημιουργού Nam June Paik, η φετινή διοργάνωση του Athens Video Art Festival προκρίνει τον διαρκή επαναπροσδιορισμό θέσεων, στόχων κι αξιών της καθημερινότητας προσκαλώντας τόσο τους καλλιτέχνες όσο και το κοινό να συνυπάρξουν ως συνοδοιπόροι σε ένα ιδιότυπο ταξίδι προς το μέλλον.

Στα πλαίσια του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστούν έργα από τις επτά επίσημες κατηγορίες, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει έντεκα από τα πιο αξιόλογα φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών από έξι χώρες της Ευρώπης καθώς και να έρθει σε επαφή με ένα από τα πιο ρηξικέλευθα καλλιτεχνικά ρεύματα, το Fluxus, μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο «Fluxus is an attitude».

Το φετινό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με την ειδική κατηγορία «Believe the hype». Οι αίθουσες της Τεχνόπολης θα φιλοξενήσουν έργα όλων των κατηγοριών και καλλιτεχνών που ξεχώρισαν από την προηγούμενη διοργάνωση έως σήμερα, σε επιμέλεια της ομάδας παραγωγής του φεστιβάλ. Τέλος, με στόχο τη συνέχεια και την επικοινωνία ανάμεσα στα συστατικά στοιχεία της τέχνης αλλά κι οδηγό τη φράση «Music is the healing force of the universe», το Athens Video Art Festival 2011 εντάσσει στο πρόγραμμά του ένα ξεχωριστό μουσικό line – up για να εγκαινιάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα δεύτερο, inner stage. Ώρες λειτουργίας: 16:00 – 04.00 π. μ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site, EΔΩ.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Μαΐου 2011, 01:01
Ενημέρωση: 16 Μαΐου 2011, 01:01

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos