Turkish Film Days στο Μιχάλης Κακογιάννης

Δημοσίευση: 6 Οκτ. 2016, 13:54

Το Turkish Film Days είναι ένα τριήμερο αφιέρωμα με πρόσφατα δείγματα ου τουρκικού κινηματογράφου και θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μεταξύ 13-15 Οκτωβρίου.

Στη δεκαετία του διανύουμε, οι Τούρκοι δημιουργοί έχουν μαζέψει δεκάδες διακρίσεις, αναγκάζοντας τη σινεφίλ κοινότητα να στρέψει το βλέμμα της προς την Ανατολή. Ο Χρυσός Φοίνικας που απονεμήθηκε στον Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν το 2014 για την «Χειμερία Νάρκη», είναι ένα απτό παράδειγμα.

Το event περιλαμβάνει τόσο σημαντικές καλλιτεχνικές στιγμές, όσο και πιο εμπορικές επιλογές, όπως η ταινία «My Brother» του Μερτ Μπαϊκάλ που σηκώνει αυλαία στη διοργάνωση. Μάλιστα, στην προβολή (είσοδος μόνο με προσκλήσεις, Παρασκευή στις 21.00) θα παραβρεθεί και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Μπουράκ Οζτσιβίτ. Θα προβληθούν επίσης το δράμα «Whisper If I Forget» (2014 ) του Σαγκάν Ιρμάκ, το βραβευμένο ρεαλιστικό δράμα «Beyond the Hill» του Εμίν Αλπέρ (το είχαμε δει στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης ) και το χαμηλότονο «Sivas» του Καν Μουζντετσί που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Ο Τουρκοκύπριος σκηνοθέτης Ντερβίς Ζαίμ αφηγείται μια παράκτια συγκινητική ιστορία με το «Ψάρι» (2014 ) του, ενώ ο νεαρός Τολγκά Καρασελίκ σάρωσε τα βραβεία στο φεστιβάλ της Αττάλειας με το πειραγμένο εν πλω θρίλερ του «Ivy» (2015 ).  Highlight της διοργάνωσης, το αριστουργηματικό «Κάποτε στην Ανατολία» του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν. Το πρόγραμμα:  

SivasSivas

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

17.00 «Whisper If I Forget / Ψιθύρισέ μου Eάν Ξεχάσω», (Unutursam Fısılda ) Του Çağan Irmak 

19.15 «Beyond the Hill / Πέρα από το Λόφο» (Tepenin Ardı ) Του Emin Alper

21.00 «Sivas / Σίβας» Του Kaan Müjdeci

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

17.00 «Fish / Ψάρι» (Balık ) Του Derviş Zaim

18.40 «Ivy / Κισσός» (Sarmaşık ) Του Tolga Karaçelik

20.40 «Once Upon A Time In Anatolia / Κάποτε Στην Ανατολία» (Bιr Zamanlar Anadolu’da ) Του Nuri Bilge Ceylan 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
6 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos