Τόμας Βίντερμπεργκ και Κόλιν Φερθ μαζί στο υποβρύχιο

Δημοσίευση: 6 Μαρτίου 2016, 19:24
Συντάκτης:

όμας Βίντερμπεργκ και Ματίας Σόνερτς συνεργάζονται ξανά μετά το «Far from the madding crowd», αυτή την φορά σε παραγωγή της εταιρείας του Λικ Μπεσόν, «EuropaCorp».

Αφορά στην κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του ρώσικού υποβρυχίου «Kursk» και την καταστροφή του 2000 που οδήγησε στον θάνατο 118 Ρώσων ναυτών, μετά από λάθος εκτόξευση τορπίλης σε ταξίδι εκπαιδευτικής άσκησης.

To «Kursk» είναι βασισμένο στο βιβλίο του Ρόμπερτ Μουρ «A Time to Die», την σεναριακή επιμέλεια θα φροντίσει ο Ρόμπερτ Ρόντατ του «Saving private Ryan» (και των Thor The Dark World & Falling Skies), ενώ αρχικά είχε προταθεί στον Δανό σκηνοθέτη Μάρτιν Ζάντβλιετ (σεναριογράφου του «Teddy Bear» και σκηνοθέτη του «Land of mine»).

Το θέμα είναι ότι πρόκειται για ταινία αγωνίας και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Μια περιέργεια να δούμε πως θα το διαχειριστεί αυτό ο Βίντερμπεργκ, την έχουμε. Αν και παραμένει μέγας μάστορας στην διαχείριση και την απεικόνιση ανθρώπινων πορτραίτων και χαρακτήρων σε καταστάσεις έντονης ψυχολογικής πίεσης.

Update 31/5/16: To φιλμ εξασφάλισε την παρουσία ενός ηχηρού ονόματος στο καστ, καθώς συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει ο Κόλιν Φερθ. Kάτι που σημαίνει ότι με την παρουσία του Σόνερτς συνιστούν μια δυάδα υψηλών ερμηνευτικών απαιτήσεων.

Update 20/8/18: Σχεδόν δύο χρόνια μετά έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα και πλέον αναμένουμε το τρέιλερ: Πλάι στους Φερθ και Σόνερτς, προστέθηκαν στο καστ οι Λέα Σεϊντού, Μαξ Βον Σίντοβ, Μίκαελ Νίκβιστ, ενώ την μουσική θα συνθέσει ο Αλεξάντερ Ντεσπλά. Στις ευρωπαϊκές αίθουσες αναμένεται στις 7 Νοεμβρίου 2018.

Update 6/9/18: Το πρώτο τρέιλερ είναι online με γαλλικούς υπότιτλους και δείχνει ένα δυνατό κλειστοφοβικό θρίλερ/περιπέτεια που εστιάζει ξεκάθαρα στους χαρακτήρες: Στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Δεκεμβρίου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos