Tι έμαθα από το ComicCon

Δημοσίευση: 26 Ιουλίου 2011, 20:04

Από την Cine Mayo

Για μία ακόμη χρονιά ένα ComicCon ήρθε, έφυγε, εμείς μείναμε εδώ και προσπαθήσαμε να πάρουμε μια γεύση από αυτό το τιτανομέγιστο ετήσιο φεστιβάλ του San Diego. Ψάξαμε, χαζέψαμε, μάθαμε και σας παραθέτουμε αυτά που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Ίσως η πιο ψηστική φωτογραφία του φετινού Comic-Con

Το Prometheus (φωτό) θα το δούμε του χρόνου το καλοκαίρι με τους Michael Fassbender (όλε), Charlize Theron (όλε), Guy Pearce (όλε) και Noomi Rapace (όλε). Αρχικά προοριζόταν για το prequel του Alien αλλά ο Riddley Scott αποφάσισε να το κάνει ξεχωριστή ταινία που θα εξελίσσεται στον κόσμο της ταινίας του 1977.

Ο ίδιος δήλωσε τα παρακάτω: "Αυτό που θέλω να κάνω είναι να σας τρομάξω για τα καλά. Μοιράζεται ένα κομμάτι DNA με το αρχικό Alien αλλά ως εκεί. Πρόκειται για μια διαστημική αποστολή η οποία βρίσκει έναν πολιτισμό με καθόλου πολιτισμένη συμπεριφορά." Για τον λόγο που στράφηκε πάλι στο sci-fi: "Ήμουν πολύ απασχολημένος με άλλες ταινίες και είδη, οπότε ποτέ δεν σκέφτηκα για επιστημονική φαντασία μέχρι που άρχισα να συνειδητοποιώ ότι υπήρχε κάτι στο πρώτο Alien που κανένας δεν είχε ρωτήσει ποτέ και στις επόμενες ταινίες δεν υπήρχε κάποια περαιτέρω ανάλυση, και σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η βάση αυτού που μόλις ολοκληρώσαμε. Αυτός είναι ο μόνος συνδετικός κρίκος με το αρχικό Alien, αλλά στα τελευταία λεπτά της ταινίας θα καταλάβετε για τι μιλάω".

Όσο για το PG-13 της ταινίας (ξενέρωμα), δήλωσε πως έχει υποχρέωση απέναντι στο στούντιο αλλά πάντα κοιτάει να έχει δύο επιλογές και θα αποφασίσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει. Κύριε Riddley θέλετε να μας τρομάξετε αλλά που πάτε με το PG-13;;;

Φεύγουμε από το διάστημα και πάμε σε πιο παραμυθένια σκηνικά..ή μήπως όχι;

Snow White & The Huntsman (φωτό). Μην το μπερδέψετε με την άλλη Χιονάτη που πρωταγωνιστεί ο Sean Bean (The Brothers Grimm: Snow White) για το οποίο θα κάνουμε μία εκτενέστερη αναφορά σε επόμενο άρθρο μας.

Πρόκειται για την ταινία με πρωταγωνιστές τους Κristen Stewart (Χιονάτη), Charlize Theron (κακιά Βασίλισσα), Chris Hemsworth (Κυνηγός), Sam Claflin (Πρίγκηπας) και στους ρόλους των νάνων Nick Frost, Ian McShane, Toby Jones, Eddie Marsan, Bob Hoskins, Dave Legeno, Stephen Graham.

Η μόνη εικόνα που έχω από την Χιονάτη είναι εκείνη της ταινίας του Disney και ειλικρινά δεν ξέρω πως να αντιδράσω βλέποντας την με πανοπλία, ασπίδα, το δέντρο της… Γκόντορ και έναν πρίγκηπα διαβολικά ίδιο με τον James Franco. Ο σκηνοθέτης Rupert Sanders μετά από διαφημιστικά σποτ κάνει το μεγάλο άλμα στον κινηματογράφο με αυτή την ταινία και αναρωτιέμαι ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πάντα ήθελε να κάνει μια πολεμική ταινία, αλλά αυτό που τον ενθουσίαζε ήταν να δημιουργήσει έναν κόσμο σε ευρεία κλίμακα και η ταινία μας είναι γεμάτη από μάχες με εκρήξεις και μαύρους ιππότες.

Ο παραγωγός Joe Roth είπε ότι η ταινία είναι κλίμακας Lord of the Rings από θέμα μεγέθους, οπτικής και όρεξης. (γελάει ο κόσμος εδώ) και χαρακτήρισε την άλλη ταινία (με Sean Bean) ως "soft". Σε λίγο θα μας πει ότι έγινε Hostel το σπιτάκι των νάνων και τους ξεκοίλιασε η Χιονάτη.

Κάπου τα έχουν μπλέξει;

Πάντως η Charlize πολύ τρομάζει ως κακιά Βασίλισσα.

Φέτος το San Diego, ήταν πολύ της μοδός και ίσως να είναι από τις λίγες φορές που όνοματα (βαριά σαν ιστορία) εμφανίσθηκαν για να παρουσιάσουν τις νέες τους δουλειές. Ανάμεσά τους οι Francis Ford Copolla, Steven Spielberg, Peter Jackson.

Ο Coppola με το θρίλερ Twixt με πρωταγωνιστή τον Val Kilmer και αδημονώ να το δω αφού ο Coppola δεν μ' έχει απογοητεύσει και είναι καιρός ο Val Kilmer να σταματήσει αυτό το σερί β', γ' διαλογής ρόλων και να πάρει λίγο τα πάνω του.

Φυσικά το δίδυμο Spielberg - Jackson ήταν αποθέωση, όπως και ο Tin - Tin (φωτό) του οποίου το trailer μπορείτε να δείτε  Ε  Δ  Ω. Όσο περνάει ο καιρός αρχίζω και "χωνεύω" την ιδέα με τους cgi χαρακτήρες και αν κρίνω από τα trailer και το γεγονός ότι ο Jackson και Weta είναι πίσω από τα εφέ, η θέαση της ταινίας μόνο σε 3D όπως και δήποτε.

Για εσάς που θέλετε να δείτε τους γίγαντες μαζί, ένα απόσπασμα από συνέντευξή τους στο Comic Con, μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ Ε  Δ  Ω

Η έκπληξη που επιφύλασσε ο κύριος Spielberg είναι για νέα ταινία Jurassic Park. Ε, με το 3D που δίνει και παίρνει αυτόν τον καιρό θα ήταν αδιανόητο να λείψει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή...

Εκτός από τα παραπάνω μάθαμε και αναμένουμε να δούμε:

Tον Nicolas Cage ως Johnny Blaze στο Ghost Rider: Spirit of Vengeance από τα χέρια όμως των σκηνοθετών του Jason-Statham-ικου έπους Crank (Mark Neveldine, Brian Taylor)

Sin City 2 (φωτό) : Ο Rodriguez είπε πως ο Frank Miller έγραψε το σενάριο για τη δεύτερη ταινία η οποία θα έχει τον τίτλο A Dame to Kill For. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέχρι τέλος του έτους.

Sequel στο Machete. Όχι ένα...αλλά δύο! Οι τίτλοι; Machete Kills. Όσο για την τρίτη ταινία ο Rodriguez δήλωσε πως στο sequel θα υπάρχει ψεύτικο trailer για την τρίτη ταινία "Machete Kills Again... In Space!"

Και το σερί του Rodriguez συνεχίζεται με την απόκτηση δικαιωμάτων του Heavy Metal και μάλιστα έβγαλε και ανακοίνωση (Δείτε την Ε  Δ  Ω  και προσευχηθείτε) ώστε αν θέλει να συμβάλλει και το κοινό με ιδέες για το σενάριο και τους χαρακτήρες.

Τι ΔΕΝ θα δούμε:

Remake στο Εscape from New York (επιτέλους αποδίδεται δικαιοσύνη σε αυτή την ανόητη ιδέα...μέχρι που θα τους έρθει η αναλαμπή πάλι)

Ένα Hellboy 3. Από αυτά που είπαν Ron Perlman και Del Toro είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς τα στούντιο δεν θέλουν να βάλουν τον ανάλογο προϋπολογισμό για να βγει με άνεση το επιθυμητό αποτέλεσμα και έφτυσαν αίμα για να γυρίσουν τις δύο προηγούμενες ταινίες.

Τι ΠΡΕΠΕΙ να δείτε:

Τα trailer των Drive, Haywire και Η+ (φωτό)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos