ΣΕΙΡΕΣ

Το «Θεμέλιο» του Isaac Asimov στη μικρή οθόνη

Δημοσίευση: 28 Ιουνίου 2017, 18:00

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Isaac Asimov, η τριλογία «Θεμέλιο», θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη από την Skydance, έπειτα από πολλές προσπάθειες επί δεκαετίες για τηλεόραση ή σινεμά.

Ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες της τριλογίας το «Θεμέλιο» είναι ο Hari Seldon, ο οποίος δημιούργησε έναν νέο κλάδο της επιστήμης, την «ψυχοϊστορία», η οποία μπορεί να προβλέψει μελλοντικές εξελίξεις σε μεγάλα ζητήματα, όπως το εάν ο ανθρώπινος πολιτισμός θα συνεχίσει να υπάρχει σε χίλια χρόνια. Ο Sheldon μαθαίνει πως η γαλαξιακή αυτοκρατορία στην οποία ζει θα καταρρεύσει και θα ακολουθήσουν 30.000 χρόνια βαρβαρότητας. Όμως, με τη βοήθεια της νέας επιστήμης και τον πλανήτη «Θεμέλιο» όπου κατοικούν επιστήμονες και φιλόσοφοι από όλον το γαλαξία, αυτή η εποχή βαρβαρότητας μπορεί να μειωθεί στα 1.000 χρόνια. Το πρώτο βιβλίο της σειράς αφηγείται την ιστορία του συγκεκριμένου πλανήτη, ενώ οι συνέχειες αποκαλύπτουν πως ένας δεύτερος αντίστοιχος πλανήτης έχει δημιουργηθεί για να απομονωθούν οι ψυχοϊστορικοί, καθώς και την εξέλιξη του φιλόδοξου σχεδίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Deadline, οι David Goyer (The dark knight, Constantine, Da Vinci’s demons) και John Friedman θα ηγηθούν του εγχειρήματος.

Αναμένουμε λεπτομέρειες. 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιουνίου 2017, 18:00
Ενημέρωση: 28 Ιουνίου 2017, 18:00
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ