Στίβεν Σπίλμπεργκ: "Οι streaming ταινίες είναι για Emmy, όχι για Όσκαρ"

Δημοσίευση: 23 Μαρτίου 2018, 22:16

Ο Steven Spielberg φαίνεται πως δεν είναι πολύ ευχαριστημένος με το γεγονός ότι ταινίες του Netflix θα διαγωνίζονται στα Όσκαρ. Ο 71χρονος σκηνοθέτης μίλησε ειλικρινά για τον streaming κολοσσό σε μία συνέντευξη στο ITV News, στα πλαίσια της προώθησης της νέας του ταινίας, «Ready Player One». Για τον Spielberg, το ότι μία ταινία του Netflix μπορεί να προβάλλεται για μία βδομάδα στις αίθουσες προκειμένου να μπορέσει να μπει στην οσκαρική κούρσα, δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να διαγωνίζεται στα βραβεία.

«Δεν πιστεύω ότι ταινίες που απλά προβάλλονται σε λίγες αίθουσες για μία βδομάδα θα άξιζαν υποψηφιότητες για Όσκαρ» δήλωσε ο σκηνοθέτης. «Όλο και λιγότεροι δημιουργοί θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν χρήματα, ή να διαγωνιστούν στο Sundance, και να προβάλλουν τις ταινίες τους στα σινεμά», συνέχισε.

 «Και πολλοί από αυτούς θα αφήσουν να χρηματοδοτήσουν τις ταινίες τους μέσω SVOD (Streaming Video On-Demand), ίσως με την υπόσχεση ότι θα παιχτούν οι ταινίες για μία βδομάδα στα σινεμά, ώστε να μπορούν να αξιώσουν ελπίδες στα βραβεία. Αλλά στην πραγματικότητα, όταν δουλεύεις κάτι σαν τηλεοπτικό φορμάτ, είσαι τηλεοπτική ταινία».

Ο Spielberg είπε επίσης ότι μία ταινία μέσω streaming θα μπορούσε «να αξίζει ένα Emmy, όχι όμως ένα Όσκαρ». Το Netflix έβγαλε κάποιες παραγωγές του στις αίθουσες, με στόχο να μπορέσουν να διαγωνιστούν κανονικά στα βραβεία, όπως το «Mudbound» και «Okja», με το πρώτο να εξασφαλίζει τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσα στις οποίες καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, Β΄ γυναικείου ρόλου και καλύτερης φωτογραφίας με την Rachel Morrison, να γίνεται η 1η γυναίκα υποψήφια σε αυτήν την κατηγορία.

Παύλος Γκουγιάννος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos