«Sound City»: To θρυλικό Καλιφορνέζικο στούντιο γίνεται ταινία από τον Dave Grohl

Δημοσίευση: 2 Μαΐου 2012, 12:51

Nέες πληροφορίες για το μουσικό ντοκυμανταίρ με τίτλο «Sound City» που ετοιμάζει, έδωσε ο Frontman των Foo Fighters, Dave Grohl. Κεντρικός άξονας της ταινίας είναι το διάσημο στούντιο Sound City στην Καλιφόρνια.

«Στα βάθη της Καλιφόρνια, στην ηλιόλουστη κοιλάδα του San Fernando, κρυμμένο ανάμεσα σε γραμμές του τρένου και εγκαταλελειμμένες αποθήκες, ήταν το μέρος που γεννήθηκαν θρύλοι. (Το στούντιο) ήταν μάρτυρας ιστορίας. Ήταν το σπίτι ορισμένων «μεγάλων» ανθρώπων, που αγωνίζονταν με την τέχνη τους να κρατήσουν ένα ιδανικό», είπε ο άξιος drummer.

O Grohl σκηνοθέτησε (και χρηματοδότησε) ο ίδιος την ταινία, ενώ τη διανομή της έχει αναλάβει η Rosewell Films (θυγατρική της Roswell Records, εταιρίας των Foo Fighters). Στην παραγωγή μαζί με τον Grohl συμμετέχουν οι Jim Rota, John Ramsay και τα Therapy studios. Ο Grohl έχει τέτοια λατρεία με το συγκεκριμένο στούντιο (άλλωστε εκεί εκτινάχθηκε η καριέρα του με την ηχογράφηση του «Nevermind” to 1991 από τον Buitch Vig των Garbage), που αγόρασε την custom κονσόλα Neve8028 που υπήρχε, προκειμένου να την τοποθετήσει στο προσωπικό του στούντιο.

Στο συγκεκριμένο στούντιο έχουν ηχογραφήσει θεοί και δαίμονες της μουσικής, από τους Fleetwood Mac, τους Τom Petty and the Heartbreakers, μέχρι τον Neil Young, τους Tool, Kiss, Motorhead, Gnus n Roses, Metallica και τους Rage Against the Machine. Για να μην αναφέρω προφανώς τους Queens of the Stone Age και τους Kyuss (και γίνω γραφική). Από το συγκεκριμένο στούντιο έχει περάσει και ο κορυφαίος παραγωγός Rick Rubin, προκειμένου να ηχογραφήσει Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers και Metallica.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο τον Vig, ο Grohl έχει κάνει περίπου 150-200 συνεντεύξεις ως τώρα για το ντοκυμανταίρ και αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται το soundtrack της ταινίας και κάποιες συνεργασίες πάνω σε αυτό. Ο Rick Springfield, ο Corey Taylor των Slipknot και Stone Sour, αλλά και ο -αγαπημένος της υπογράφουσας- Josh Homme (QOTSA) συμμετέχουν μεταξύ άλλων σε αυτό!!! Όσο για το release date, αυτό προβλέπεται σύμφωνα με τους παραγωγούς περίπου μέσα στο Γενάρη ή Φλεβάρη του 2013.

Eιρήνη Κατσαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos