To "Roma" του Αλφόνσο Κουαρόν έχει μαγικό τρέιλερ

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2016, 03:54
Συντάκτης:

Πολύς κόσμος περιμένει την επόμενη ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν, τρία χρόνια μετά την βράβευσή του με Όσκαρ για την σκηνοθεσία του "Gravity".

<a href="/news/h-roma-toy-koyaron-einai-hip/60088">H Roma του Κουαρόν είναι hip</a>ΣΧΕΤΙΚΑH Roma του Κουαρόν είναι hip

Παρά το γεγονός ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Warner του πρότεινε το prequel της "Λάμψης" του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τίτλο "Overlook hotel", αλλά και το spin-off του Harry Potter, "Fantastic beasts and where to find them", αυτός προτίμησε μια κίνηση που σίγουρα θα ξαφνιάσει αρκετούς.

Ο 55χρονος Μεξικανός δημιουργός επιστρέφει στην γενέτειρά του, 15 χρόνια μετά το "Θέλω και την μαμά σου" και θα σκηνοθετήσει ένα άτιτλο προς το παρόν φιλμ σχετικό με τη ζωή μιας μεσοαστικής οικογένειας στην πόλη του Μεξικού στις αρχές της δεκαετίας του '70. Έτσι απλά. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον.

Update 14/3/17: Το φιλμ θα λέγεται "Roma" και θα αναφέρεται επίσης στο αιματηρό περιστατικό της 10ης Ιουνίου 1971 στο Μεξικό, "The Corpus Christi Massacre", την δολοφονία φοιτητών διαδηλωτών από δυνάμεις του στρατού. Τα περισσότερα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί, αυτή την φορά χωρίς την συνδρομη΄του μέχρι πρότινος σταθερού συνεργάτη του Κουαρόν, διευθυντή φωτογραφίας Emmanouel Lubezki. 

Update 16/5/17: Το πρώτο sneak peak που δόθηκε στην δημοσιότητα, ενισχύει τις φήμες ότι χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά ερασιτέχνες Μεξικανοί ηθοποιοί...

Update 8/4/18: Το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα διανομής του φιλμ, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές Φεστιβάλ των Καννών, έστω και εκτός συναγωνισμού, δεδομένης της κόντρας που έχει ξεσπάσει..

Update 24/7/18: Υπέροχο πρώτο teaser μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της ταινίας στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ της Βενετίας:

Update 16/8/18: Μαγικό επίσημο τρέιλερ. Χωρίς λόγια, μόνο με μουσική και πλάνα ονειρικού νεορεαλισμού που αποτυπώνουν μαεστρικά χαρά, πόνο, ελπίδα, ερωτική επιθυμία, αλλά και δυστυχία και απόγνωση. Δείχνει ένα φιλμ να θέλεις να το πιείς μονορούφι. 

Update 13/11/18: Τελικό τρέιλερ, σκέτο ποίημα. Όπως και η ταινία για την οποία μπορείτε να θυμηθείτε την άποψή μας εδώ. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να την δούμε σε επιλεγμένες ελληνικές αίθουσες μία εβδομάδα πριν τις 14 Δεκεμβρίου που θα στριμάρει στο Netflix! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos