H Roma του Κουαρόν είναι hip

Δημοσίευση: 28 Φεβ. 2019, 20:56
Συντάκτης:

Στο Roma του Αλφόνσο Κουαρόν, που κέρδισε το Όσκαρ Ξενόγλωσσου φιλμ, αλλά χάρισε και στον ίδιο τον Μεξικανό δημιουργό δύο προσωπικά Όσκαρ (Φωτογραφίας και Σκηνοθεσίας), ένα από τα βασικά πρωταγωνιστικά στοιχεία είναι η ίδια η γειτονιά από την οποία πήρε το όνομά της η ταινία και στην οποία μεγάλωσε ο σκηνοθέτης.

<a href="/news/i-enosi-kritikon-los-antzeles-edeixe-roma/59505">Η Ένωση Κριτικών Λος Άντζελες έδειξε Roma</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ένωση Κριτικών Λος Άντζελες έδειξε Roma

Η περιοχή βρισκόταν αρχικά στα αβαθή σημεία της λίμνης Τεξκόκο. Κατά τη διάρκεια του αποικισμού η λίμνη στέγνωσε και έγινε χωράφια και οικιστική γη και στο τέλος του 19ου και αρχή του 20ού αιώνα, η περιοχή δυτικά του κέντρου της πόλης του Μεξικού άρχισε να εποικίζεται από εύπορους κατοίκους. Έτσι δημιουργήθηκε η Roma.

Η ακμή της περιοχής κράτησε ως τη δεκαετία του '40, όταν και αποτελούσε το προάστειο των πλουσίων. Ήταν η περίοδος κατά την οποία δημιουργήθηκαν τα περισσότερα από τα Αrt Deco κτήρια της γειτονιάς. Μετά, υπέκυψε στη γενικότερη αστικοποίηση της πόλης του Μεξικού και στις δεκαετίες του '70 και του '80 άρχισαν να χτίζονται εκεί τεράστια εμπορικά κτήρια, απειλώντας την αρχιτεκτονική συνοχή της. Το 1985, ο μεγάλος σεισμός που χτύπησε την πόλη του Μεξικού προκάλεσε τεράστιες ζημιές και τη Roma, κυρίως στα νεότερα κτήρια.

Από τότε γίνεται μια πολύ σoβαρή προσπάθεια να διατηρηθεί η περιοχή με την αρχική της μορφή και πλέον η Roma είναι μια από τις πιο μοδάτες περιοχές της πόλης, με δεκάδες εστιατόρια, μπαρ, διατηρητέα κτίρια, γκαλερί και μουσεία, αλλά και μια από τις ακριβότερες περιοχές για να μένει κανείς, με τα ενοίκια στα ύψη, ιδιαίτερα έπειτα από την τεράστια επιτυχία της ταινίας του Κουαρόν.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos