Πολιτική ορθότητα κατά παραγγελία από τον Βίνσεντ Ντ'Ονόφριο

Δημοσίευση: 19 Aug 2018, 12:41
Συντάκτης:

Στην εποχή της πολιτικής ορθότητας, πρέπει να σιγουρευόμαστε πως οι κινήσεις μας και τα λεγόμενά μας ακολουθούν το κοινωνικά «ορθό», ή έστω –για να μην μιλούμε και με ηθικούς όρους- το κοινωνικά «αποδεκτό» (sic). Οι άνθρωποι της βιομηχανίας του θεάματος είναι βέβαια επωμισμένοι με το βαρύ αυτό φορτίο εις τη νιοστή, συγκριτικά με έναν απλό, άσημο πολίτη. Τι να κάνουν λοιπόν και δαύτοι; Χρησιμοποιούν ό,τι μέσα έχουν στη διάθεσή τους –πληθώρα, τέτοιων στην εποχή της τεχνολογίας, ευτυχώς- ώστε να είναι σίγουροι πως οι φαν τους –και μελλοντικοί, βέβαια, πελάτες, όταν πάνε στο πλησιέστερο σινεμά να κόψουν εισιτήρια στις ταινίες τους- είναι ευχαριστημένοι από τις επιλογές τους.

Ένας από αυτούς, είναι και ο Vincent D’Onofrio, ο οποίος μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter αποφάσισε να ρωτήσει τους φαν του εάν συμφωνούν με τον ρόλο που σκεφτόταν να αναλάβει, ακολουθώντας το παράδειγμα του Topher Grace, συναδέλφου του σε παρόμοια διβουλία. Και το μήλο της έριδος; Το BlacKkKlansman, του Spike Lee, που βγαίνει στις αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Grace ερμηνεύει τον ρόλο του David Duke, φυλετικού εθνικιστή και ακροδεξιού, που το όνομά του έφτασε έγινε πρωτοσέλιδο με αφορμή τις ρατσιστικές συγκεντρώσεις στο Charlottesville της Virginia, το 2017.

Ο D’Onofrio ρώτησε με ένα tweet τους 180.000 χιλιάδες ακολούθους του, εάν θα πρέπει να αποδεχτεί έναν ρόλο σε μία τηλεοπτική σειρά, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ενός αμετανόητου ρατσιστή, βασισμένο σε αληθινό πρόσωπο:

«Θα κάνω μία ερώτηση σε όποιον ενδιαφέρεται να την απαντήσει. Έχω μία πρόταση, που δεν θα αποκαλύψω. Είναι το Τώρα η κατάλληλη στιγμή (εάν συλλογιστούμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή) για εμένα να παίξω έναν ρόλο ενός «αμετανόητα ρατσιστή» σε μία δραματική σειρά;»  (@vincentdonofrio)

Εννέα ώρες αργότερα, ο ηθοποιός του Daredevil δήλωσε πως έλαβε περίπου 2,5 χιλιάδες απαντήσεις. Μεταξύ άλλων, οι συνάδελφοί του Ron Perlman (Hellboy) και Donal Logue (Gotham) τον ενθάρρυναν να αποδεχτεί την δουλειά.  

Παρόλα αυτά, ο D’Onofrio ακουγόταν αβέβαιος, γράφοντας σε διάφορες απαντήσεις στα tweets περί ανερχόμενου ρατσισμού στην Αμερική, και πως η «ηθική μας βαίνει κατά κρημνών». Η απόφασή του θα κοινοποιηθεί στους παραγωγούς σε μερικές μέρες, δήλωσε. Όμως η συγκεκριμένη σειρά δεν είναι το μοναδικό πρότζεκτ με το οποίο ασχολείται. Πέρσι το φθινόπωρο γύρισε το The Kid, το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με τους Dane DeHaan και τον Ethan Hawke, ένα western για τον Billy the Kid και τον σερίφη που τον σκότωσε. Μεταξύ άλλων, το καστ συμπεριλαμβάνει και τον Chris Pratt αλλά και τον ανερχόμενο Jake Schur. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos