Outview Film Festival 2012: Σύκο και έλα!

Δημοσίευση: 30 Απριλίου 2012, 21:45

Με προβολές 70 ταινιών και συμμετοχές Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών, ανοίγει στις 3 Μαΐου τις πόρτες του το Ινστιτούτο Θερβάντες για να υποδεχτεί για ακόμα μία χρονιά το 6ο Gay and Lesbian Film Festival που θα διαρκέσει 11 ολόκληρες ημέρες έως και τις 13 Μαΐου. Φέτος το Outview πέφτει μέσα στις εκλογές, ορθώνοντας έναν κοινωνικά απαραίτητο λόγο που το βοηθά να επιτύχει πιο εύκολα το στόχο του που δεν είναι άλλος από την αφήγηση ιστοριών και την προβολή εικόνων που μπορούν να παρασύρουν, να προκαλέσουν, να ταξιδέψουν και να αφυπνίσουν τις ανθρώπινες συνειδήσεις.

Το Φεστιβάλ θα κάνει έναρξη με τη νέα και πολυβραβευμένη ταινία του σκηνοθέτη Andrew Haigh, “Weekend” (πέρσι το Outview Film Festival είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του την προηγούμενη ταινία του με τίτλο “Greek Pete”) που μέσα από μία ιστορία αγάπης εκφράζεται το συναίσθημα του φόβου και της ανυπομονησίας μπροστά στο ξεκίνημα μιας νέας σχέσης ενώ θα κατεβάσει αυλαία με την κωμωδία “20 Centímetros”, του Ramón Salazar, που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την συμμετοχή της Rossy De Palma (γνωστή από τις θρυλικές ταινίες του Pedro Almodovar, «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», «Νόμος του Πόθου» και «Κίκα»).

Ορισμένες από τις ταινίες που θα προβληθούν διαγωνίζονται και για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας που θα δοθεί από την Κριτική Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους: Παναγιωτίδης Ζήνος (Διανομέας), Μενέλαος Καραμαγγιώλης (Σκηνοθέτης), Νίνος Φενέκ Μικελίδης (Κριτικός Κινηματογράφου / Συγγραφέας) και Elise Jaladeau (Ακόλουθος Οπτικοακουστικών Μέσων – IFA) αλλά και για το Μεγάλο Βραβείο Κοινού.

Σε πρώτη προβολή θα προβληθούν, η καινούργια κωμωδία της Kathleen Turner (The Perfect Family), η καινούργια λεσβιακή ταινία με την Ολυμπία Δουκάκη (Cloudburst), η πρώτη γκέι Bollywood ταινία (Dunno Y…Na Jeane Kyon) και οι ταινίες των τελετών έναρξης και λήξης. Επίσης, στα πλαίσια του φετινού Outview, θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στον Queer Ισραηλινό Κινηματογράφο και στην Queer Λογοτεχνία με αρκετούς εκλεκτούς καλεσμένους όπως είναι οι σκηνοθέτες, Thom Fitzgerald και Tomer Heymann και ο Διευθυντής του Tel Aviv LGBT Fest, Yair Hochner.

Το Move It Magazine έχει την τιμή να είναι χορηγός επικοινωνίας του φετινού Outview Film Festival και φυσικά θα διαθέσει πολλές προσκλήσεις γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι. «Σύκο και πάτα» like στην επίσημη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεσαι άμεσα για τη διάθεση προσκλήσεων...  

Σημείωση: Ψηφίζοντας για την αγαπημένη σας ταινία, μπαίνετε αυτομάτως στην κλήρωση για ένα τριήμερο ταξίδι σε βίλα στη Λευκάδα.

Οι Υποψήφιες Ταινίες για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Audre Lorde – The Berlin Years 1984 to 1992 (Dagmar Schultz Γερμανία, 84’, 2012)

Children Of Srikandi (Children of Shrikandi Collective, Γερμανία/Ινδονησία, 80’, 2012)

Mommy Is Coming (Cheryl Dunye, Γερμανία, 70’, 2012)

Revealing Mr. Maugham (Michael House, Ηνωμένο Βασίλειο, 84’, 2012)

The Falls (Jon Garcia, ΗΠΑ, 90’, 2012)

Christopher And His Kind (Thom Fitzerald, Καναδάς, ΗΠΑ, 95’, 2011)

Emergency Exit (Mathieu Orcel & Agustin Muniz, Αργεντινή, 62’, 2011)

Harvest – Stadt Land Fluss (Benjamin Cantu, Γερμανία, 85’, 2011)

Melting Away (Doron Eran, Ισραήλ, 86’, 2011)

The Night Watch (Richard Laxton, Ηνωμένο Βασίλειο, 90’, 2011)

The Perfect Family (Anne Renton, ΗΠΑ, 84’, 2011)

The Queen Has No Crown (Tomer Heymann, Ισραήλ, 85’, 2011)

Weekend (Andrew Haigh, Ηνωμένο Βασίλειο, 97’, 2011)

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των ταινιών και των παράλληλων εκδηλώσεων μπορείτε να συμβουλευτείτε το επίσημο site Ε Δ Ω  

Ελεωνόρα Βερυκοκίδη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos